Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Belarus NF 2009

Belarus NF 2012 »


Belarus meddelade i den 25 februari 2010 att man skulle skicka gruppen 3+2 till ESC 2010. Låten de skulle tävla med hette då ”Far Away” och så här beskrev panelen då att om detta artist- och bidragsval:

Robban: Jo, men visst gav den här ett positivt första intryck. Den är lite catchy, men lite enformig och för simpel egenligen. Kan ändå inte låta bli att tycka om det här bidraget. Kommer nog inte tillhöra kandidaterna att ta sig vidare från semi 1 men godkänd låt.

Felix: Snygg trio men kan det ta dom hela vägen från semifinal till final tro? Far away känns lite tjatig, skrikig och hård. Ingen favorit direkt, man får hoppas att dom snyggar till det hela lagom till Oslo.

 

En månad senare kom istället beskedet att låten byts ut till balladen ”Butterflies”. Och några veckor innan ESC ägde rum kom beskedet att den svenska artisten Robert Wells skulle vara pianist i numret och medverka på scenen.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen