Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Turkiet NF 2009

Turkiet NF 2011 »


TURKIETS UTTAGNING. Inför Eurovision 2010 valde det turkiska TV-bolaget TRT ut Turkiets artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Fakta om uttagningen


  • Uttagning genom:
  • Internval
  • Vinnare/representant:
  • maNga
  • Vinnarlåt:
  • ”We Could Be The Same”
  • Låtskrivare:
  • maNga, Evren Özdemir, Fiona Movery Akinci
  • Eurovision-resultat:
  • 2:a (av 39 länder) med 170 poäng

 


Efter sångerskan Hadises framgångar i Eurovision 2009, där Turkiet tog en fin fjärdeplats, valde TRT att fortsätta på samma trend med internval med en stark artist. Dock dröjde det ett bra tag innan något officiellt besked kom och istället gick ryktesvågen om både den ena och andra artisten, utan att något kunde bekräftas.

Det var först i början av januari 2010 som besked kom om att TRT hade skrivit avtal med gruppen maNga att vara landets representant i Oslo 2010. När det var påskrivet och klart började jakten på att hitta den bästa låten och efter att ha skickat in olika förslag blev det till sist låten ”We Could Be The Same” som blev vald. Detta bekräftades officiellt den 3:e mars 2010.

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen