Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Schweiz NF 2008

Schweiz NF 2010 »


SCHWEIZ’ UTTAGNING. Inför Eurovision 2009 valde det nationella TV-bolaget Namn ut Schweiz’ artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Fakta om uttagningen


  • Uttagning genom:
  • Internval
  • Vinnare/representant:
  • Lovebugs
  • Vinnarlåt:
  • ”The Highest Heights”
  • Låtskrivare:
  • Adrian Sieber, Thomas Rechberger, Florian Senn
  • Eurovision-resultat:
  • 14:e i semi 1 (av 18 länder) med 15 poäng

 


Redan under sommaren 2008 började SRF i Schweiz att söka efter landets representant till Eurovision 2009. Till en början hade man en öppen antagning, där vem som helst i världen fick skicka in bidrag. Det fanns inga krav på schweiziskt medborgarskap även om sådant innehav prioriterades över andra sökande.

När antagningen hade stängts gick en mindre jury igenom alla ansökningar och valde ut den de tyckte var bäst. Gruppen de valde ut hette Lovebugs och valet presenterades i mitten av januari 2009. Sedan dröjde det drygt en månad till innan själva tävlingsbidraget presenterades.

 

 

Panelen tycker till!


 


Håller med Tomas om soundet men riktigt tråkig låt.


 


De senaste två åren har inneburit missad finalplats när man 2007 representerades utav DJ Bobo med låten Vampires are alive och förra året med Paulo Meneguzzi och låten Era stupendo. Två riktigt bra låtar tycker jag. Oförståeligt att de missat två år i rad. Den här låten Lovebugs ställer upp med är riktigt skön tycker jag. Ytterligare ett bra val. Jag ger den en stark trea.


 


Det här var rockigt och helt okej men faller nog bort i semifinalen. Tänker lite på Savage Garden när jag hör soundet.

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen