Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Azerbajdzjan NF 2008

Azerbajdzjan NF 2010 »


AZERBAJDZJANS UTTAGNING. Inför Eurovision 2009 valde Azerbajdzjans TV-bolag İTV ut Azerbajdzjans artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Fakta om uttagningen


  • Uttagning genom:
  • Internval
  • Vinnare/representant:
  • AySel & Arash
  • Vinnarlåt:
  • “Always”
  • Låtskrivare:
  • Arash Labaf, Robert Uhlmann, Johan Bejerholm, Marcus Englof, Alex Papaconstantinou, Elin Wrethov, Anderz Wrethov
  • Eurovision-resultat:
  • 3:a (av 42 länder) med 207 poäng

 


Ursprungligen skulle İTV hålla i en nationell publik uttagning, men skrotade den till förmån för ett internval av såväl artist som tävlingsbidrag. I januari 2009 presenterade İTV sångerskan Aysel Teymurzadeh som landets representant i tävlingen. Själva valet hade gjorts av en jury. Några veckor senare blev det känt att hennes tävlingsbidrag skulle heta “Always” och att hon skulle framföra låten tillsammans med en svenskiranska sångaren Arash, som även varit med och gjort bidraget. Förutom låtskrivarteamet hade man uppbackning av ett internationellt team på i stort sett alla poster.

 

 

Panelen tycker till!


  


Dansvänligt och bra. Jag tror att den här duetten gör låten ännu bättre. Låten sätter sig och var bra redan efter första lyssningen. Ska det bli en andra raka finalplats för Azerbajdzjan tro? Hoppas på det!


 


Ja nog låter det som Arash brukar göra och Azerbajdzjan är inte blyga heller utan marknadsför sitt bidrag som “årets vårhit” och jag får nog försiktigt instämma att låten har hitpotential, precis som Arash tidigare produktioner, men om den vinner vet i sjutton. Trevligt inslag i alla fall.

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen