Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 


DELTÄVLING 4 i Melodifestivalen 2022 avgjordes i Friends Arena i Stockholm, lördagen den 26:e februari 2022. Programledare för sändningen var Oscar Zia medan Farah Abadi var programmets backstagereporter.

Startfältet i programmet bestod av sju bidrag som tävlade om två finalplatser respektive två platser i semifinalen, där det var tv-tittarnas telefon- och appröstning i två omgångar som avgjorde alla resultat.

 

Röstningsinfo

I en första omgång framfördes de sju tävlingsbidragen samtidigt som tv-tittarna kunde rösta på sina favoritbidrag. Man kunde rösta via appen (som var indelad i sju röstningsgrupper) samt genom att ringa och rösta (som blev den åttonde röstningsgruppen).

Därefter pausades omröstningen tillfälligt och resultatet lästes av. Bidraget som just då hade fått flest röster (ej poäng) vann deltävlingen och gick direkt till final.

Efter detta skedde en ny röstningsomgång med de 6 kvarvarande tävlingsbidragen utan att nollställa tidigare resultat. Tittarna fick nu en kortare stund på sig att rösta ännu mer på låtarna innan omröstningen avslutades för programmet. Den här gången sammanställdes resultatet inom varje röstningsgrupp som fördelade ut poäng som blev synliga på en poängtavla.

Varje röstningsgrupps vinnare fick 12 poäng, tvåan 10 poäng, trean 8 poäng, fyran 5 poäng, femman 3 poäng och sexan 1 poäng. Alla poäng adderades samman och man fick ut ett slutresultat. Bidraget med högst totalpoäng i omgången fick göra den första finalisten sällskap i finalen medan bidragen som fick näst högst respektive tredje högst totalpoäng tog plats i semifinalen. Övriga tre bidrag åkte ut.

Åldersfördelningen i Mello-appen var 3-9, 10-15, 16-29, 30-44, 45-59, 60-74 och 75+ år.


Mer fakta

 

Startfält


 • Här presenteras de artister med tillhörande bidrag och låtskrivare enligt startordningen!

 • 01. Anna Bergendahl – “Higher Power”
 • Låtskrivare: Anna Bergendahl, Thomas G:son, Bobby Ljunggren, Erik Bernholm

 • 02. Lillasyster – “Till Our Days Are Over”
 • Låtskrivare: Jimmy Jansson, Palle Hammarlund, Ian-Paolo Lira, Martin Westerstrand

 • 03. Malin Christin – “Synd om dig”
 • Låtskrivare: Jonathan Lavotha, Oliver Heinänen, Malin Christin

 • 04. Tenori – “La Stella”
 • Låtskrivare: Dan Sundquist, Kristian Lagerström, Marcos Ubeda, Bobby Ljunggren, Sarah Börjesson Wassberg

 • 05. Medina – “In i dimman”
 • Låtskrivare: Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Sami Rekik, Dino Medanhodzic, Ali Jammali

 • 06. Angelino – “The End”
 • Låtskrivare: Angelino Markenhorn, Julie Aagaard, Melanie Wehbe, Thomas Steengaard

 • 07. Klara Hammarström – ”Run To the Hills”
 • Låtskrivare: Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Julie Aagaard, Anderz Wrethov, Klara Hammarström

 

Resultat


Vinnarna i deltävling 4.
Foto & copyright: Annika Berglund/SVT
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilden är inte beskuren eller förändrad från originalbilden
.

MELODIFESTIVALEN 2022 – RESULTAT. I den fjärde och sista deltävlingen tävlade Anna Bergendahl, Lillasyster, Malin Christin, Tenori, Medina, Angelino och Klara Hammarström. Nedan presenterar vi resultatet gällande tittarröster och totalpoäng i de två röstningsomgångarna.

För kännedom var det sammanlagt 534 683 personer som röstade i sändningen varav Radiohjälpens nummer fick in hela 1 435 319 kronor. Den insamlade summan går oavkortat till att skapa trygghet och säkerhet för Ukrainas invånare samt närliggande länder.

 

Enskilda resultat

Första omgången

Den första omgången vanns av Klara Hammarström med bidraget ”Run To the Hills” som därmed gick direkt till final! Det innebar samtidigt att bidraget inte behövde tävla mer i deltävlingen.

 

Andra omgången

I den andra omgången fördelade de åtta röstningsgrupperna ut poäng till de 6 bidragen som var kvar i tävlingen. Varje röstningsgrupp gav poängen 12, 10, 8, 5, 3 och 1, vilket gjorde att alla bidrag fick poäng (som var som mest 96 och som lägst 8).

Efter att samtliga röstningsgrupper hade gjort sina rangordningar var det Medina med bidraget “In i dimman” som korades till omgångens vinnare med totalt 84 poäng, vilket även innebär att de får göra   Klara Hammarström samt finalisterna i de tre tidigare avgjorda deltävlingarna sällskap i finalen tillsammans med ytterligare fyra finalister som koras i semifinalen. Resterande bidrag placerade sig som följer (inom parentes nämns bidragens respektive totalpoäng):

 

Semifinalister

Dessa två bidrag har möjlighet att ta sig till final via den nyinstiftade semifinalen som avgörs kommande lördag (5:e mars). Bidragens placeringar är utifrån totalpoängen i den andra röstningsomgången

Anna Bergendahl – “Higher Power” (73p)

Lillasyster – “Till Our Days Are Over” (65p)

 

Utslagna

Dessa tre bidrag lämnar tävlingen med omedelbar verkan. Bidragens placeringar är utifrån totalpoängen i den andra röstningsomgången

Angelino – “The End” (37p)

Tenori – “La Stella” (37p)

Malin Christin – “Synd om dig” (16p)

 

Mer statistik från sändningen

Bidrag som fick röstningsgruppernas 12-poängare

3–9-åringarna: Medina

10–15-åringarna: Medina

16–29-åringarna:  Medina

30–44-åringarna:  Medina

45–59-åringarna: Lillasyster

60–74-åringarna: Anna Bergendahl

75+-åringarna: Anna Bergendahl

Tittarröstningen: Anna Bergendahl

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »