Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 


DELTÄVLING 2 i Melodifestivalen 2022 avgjordes i Globen i Stockholm, lördagen den 12:e februari 2022. Programledare för sändningen var Oscar Zia medan Farah Abadi var programmets backstagereporter. Programmet gästades även av Eva Rydberg och Ewa Roos.

Startfältet i programmet bestod av sju bidrag som tävlade om två finalplatser respektive två platser i semifinalen, där det var tv-tittarnas telefon- och appröstning i två omgångar som avgjorde alla resultat.

 

Röstningsinfo

I en första omgång framfördes de sju tävlingsbidragen samtidigt som tv-tittarna kunde rösta på sina favoritbidrag. Man kunde rösta via appen (som var indelad i sju röstningsgrupper) samt genom att ringa och rösta (som blev den åttonde röstningsgruppen).

Därefter pausades omröstningen tillfälligt och resultatet lästes av. Bidraget som just då hade fått flest röster (ej poäng) vann deltävlingen och gick direkt till final.

Efter detta skedde en ny röstningsomgång med de 6 kvarvarande tävlingsbidragen utan att nollställa tidigare resultat. Tittarna fick nu en kortare stund på sig att rösta ännu mer på låtarna innan omröstningen avslutades för programmet. Den här gången sammanställdes resultatet inom varje röstningsgrupp som fördelade ut poäng som blev synliga på en poängtavla.

Varje röstningsgrupps vinnare fick 12 poäng, tvåan 10 poäng, trean 8 poäng, fyran 5 poäng, femman 3 poäng och sexan 1 poäng. Alla poäng adderades samman och man fick ut ett slutresultat. Bidraget med högst totalpoäng i omgången fick göra den första finalisten sällskap i finalen medan bidragen som fick näst högst respektive tredje högst totalpoäng tog plats i semifinalen. Övriga tre bidrag åkte ut.

Åldersfördelningen i Mello-appen var 3-9, 10-15, 16-29, 30-44, 45-59, 60-74 och 75+ år.


Mer fakta

 

Startfält


 • Här presenteras de artister med tillhörande bidrag och låtskrivare enligt startordning!

 • 01. Liamoo – ”Bluffin”
 • Låtskrivare: Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Sami Rekik, Dino Medanhodzic, Ali Jammali

 • 02. Niello & Lisa Ajax – ”Tror du att jag bryr mig”
 • Låtskrivare: Yvonne Dahlbom, Niklas ”Niello” Grahn Linroth, Jesper Welander

 • 03. Samira Manners – ”I Want To Be Loved”
 • Låtskrivare: Samira Manners, Fredrik Andersson

 • 04. Alvaro Estrella – “Suave”
 • Låtskrivare: Linnea Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Joy Deb, Alvaro Estrella

 • 05. Browsing Collection – “Face In The Crowd”
 • Låtskrivare: Carolina Karlsson, Mimi Brander, Moa Lenngren, Nora Lenngren, Sandra Bjurman, Jimmy Wahlsteen

 • 06. John Lundvik – ”Änglavakt”
 • Låtskrivare: Anderz Wrethov, Elin Wrethov, Benjamin Rosenbohm, Fredrik Sonefors, John Lundvik

 • 07. Tone Sekelius – “My Way”
 • Låtskrivare: Anderz Wrethov, Tone Sekelius

 

Resultat


Vinnarna i deltävling 2.
Foto & copyright: Annika Berglund/SVT
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2022 – RESULTAT. I den andra deltävlingen tävlade Liamoo, Niello & Lisa Ajax, Samira Manners, Alvaro Estrella, Browsing Collection, John Lundvik och Tone Sekelius. Nedan presenterar vi resultatet gällande tittarröster och totalpoäng i de två röstningsomgångarna.

För kännedom röstade 541 541 personer och sammanlagt fick Radiohjälpens nummer in 321 865 kronor.

 

Enskilda resultat

Första omgången

Den första omgången vanns av Liamoo med bidraget ”Bluffin” som därmed gick direkt till final! Det innebar samtidigt att bidraget inte behövde tävla mer i deltävlingen.

 

Andra omgången

I den andra omgången fördelade de åtta röstningsgrupperna ut poäng till de 6 bidragen som var kvar i tävlingen. Varje röstningsgrupp gav poängen 12, 10, 8, 5, 3 och 1, vilket gjorde att alla bidrag fick poäng (som var som mest 96 och som lägst 8).

Efter att samtliga röstningsgrupper hade gjort sina rangordningar var det John Lundvik med bidraget ”Änglavakt” som korades till omgångens vinnare med totalt 92 poäng (fyra poäng från maxpoäng), vilket även innebär att han får göra Liamoo (första finalisten) samt de två finalisterna i deltävling 1 sällskap i finalen med ytterligare finalister som koras de kommande veckorna. Resterande bidrag placerade sig som följer* (inom parentes nämns bidragens respektive totalpoäng):

 

Semifinalister

Dessa två bidrag har möjlighet att ta sig till final via den nyinstiftade semifinalen som avgörs den 5:e mars. Bidragens placeringar är utifrån totalpoängen i den andra röstningsomgången

Alvaro Estrella – “Suave” (69p)

Tone Sekelius – “My Way” (62p)

 

Utslagna

Dessa tre bidrag lämnar tävlingen med omedelbar verkan. Bidragens placeringar är utifrån totalpoängen i den andra röstningsomgången

Samira Manners – ”I Want To Be Loved” (35p)

Browsing Collection – “Face In The Crowd” (33p)

Niello & Lisa Ajax – ”Tror du att jag bryr mig” (21p)

 

Mer statistik från sändningen

Bidrag som fick röstningsgruppernas 12-poängare

3–9-åringarna: Alvaro Estrella

10–15-åringarna: John Lundvik

16–29-åringarna: John Lundvik

30–44-åringarna: John Lundvik

45–59-åringarna: John Lundvik

60–74-åringarna: John Lundvik

75+-åringarna: John Lundvik

Tittarröstningen: John Lundvik

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen