Uppsamlingsheatet Andra chansen i Melodifestivalen 2019 kommer att avgöras i Nyköpings Arenor Rosvalla i Nyköping, lördagen den 2:a mars 2019. I detta program tävlar de bidrag som hamnat på tredje och fjärde plats om de sista fyra platserna i 2019 års finalstartfält.

Inför programmet börjar kommer ni få ta del av våra val i duellerna!

 

Inför: Andra chansen

 • Datum: 2019-03-02
 • Tid: 20:00 – 21:30 CET
 • Plats: Nyköpings Arenor Rosvalla, Nyköping
 • Programledare: Kodjo Akolor & Sarah Dawn Finer
 • Röstningsprocess: Tittarna röstar vidare fyra bidrag till finalen genom fyra dueller
 • TV-bolag/Stream: SVT1 och SVT Play – Länk
 • Missa inte: SVT Nyheters uppladdningsprogram kl. 19:30 – Länk

 

De bidrag som kom på tredje och fjärde plats i deltävlingarna möts nu i dueller. I varje duell möts två bidrag som antingen har startnummer 1 eller startnummer 2. Under hela duellen kommer det att gå rösta på bägge dessa låtar genom telefon- och hjärtröstning i appen, där var och en av de åtta åldersgrupperna väljer sin favoritlåt. När duellen är över sammanställs rösterna, där respektive ålderskategoris favoritlåt får 1 poäng. Det bidrag som fått högst totalpoäng går vidare till finalen medan det andra bidraget åker ut.

Eftersom det är ett jämnt antal tittargrupper som röstar så finns möjligheten att det blir oavgjort (4-4). I dessa lägen kommer SVT att räkna vilket av de två bidragen som fick flest röster och skicka det bidraget till final.

Det är SVT själva som har bestämt vilka Andra chansen-tävlande som ska mötas i respektive duell. Reglerna är dock att i varje duell ska det vara en trea som mötte en fyra, och dessutom får inte två bidrag som tävlat i samma deltävling mötas i samma duell. Detta för att bägge bidragen ska ha möjlighet att nå finalen.

 

Mer info

 

Startfältet

Duell 1:

1. Andreas Johnson – “Army of us
Text &/musik: Andreas Johnson, Jimmy Jansson, Sara Ryan, Andreas ”Stone” Johansson och Sebastian Thott

 

2. Anna Bergendahl – “Ashes to Ashes
Text &/musik: Thomas G:son, Bobby Ljungren, Erik Bernholm och Anna Bergendahl


 

Duell 2:

1. Vlad Reiser – “Nakna i regnet
Text &/musik: Lukas Nathansson, John Hårleman, Vladislav Meletjenkov, Chris Enberg

 

2. Nano – “Chasing Rivers
Text &/musik: Lise Cabble, Linnea Deb, Joy Deb och Thomas G:son


 

Duell 3:

1. Martin Stenmarck – “Låt skiten brinna
Text &/musik: Uno Svenningsson, Tim Larsson, Tobias Lundgren

 

2. Lisa Ajax – “Torn
Text &/musik: Isa Molin


 

Duell 4:

1. Rebecka Karlsson – “Who Am I
Text &/musik: Rebecka Karlsson, Anderz Wrethov och Henric Pierroff

 

2. Arvingarna – “I Do
Text &/musik: Nanne Grönvall, Mikael Karlsson, Casper Jarnebrink och Thomas ”Plec” Johansson


 

 

 

Inför Andra chansen: Panelens val av finalister

Nedan följer panelens presentationer av de tävlande i respektive duell, samt så väljer även var och en vilket bidrag som vi har inför programmet. OBS! Dessa åsikter bygger helt och hållet på uppträdandena i deltävlingarna inför programmet.

 

Duell 1

Startnr 1: För Melodifestivalpubliken är Andreas Johnson ett mycket välkänt ansikte eftersom att han i år (2019) deltar för sjunde gången! Vid hälften av hans försök har han nått final och uppnått en andraplats (2007), tredjeplats (2006) och sjätteplats (2010) medan vid övriga tre försök har det slutat med att bli utslagen i Andra chansen (2008 och 2012) eller redan i deltävlingen (2015). I år tog han sig i alla fall vidare från deltävling till Andra chansen och vi får se hur långt det räcker denna gång.

Startnr 2: Anna Bergendahl debuterade som artist när hon sökte och kom med i Idol 2008, där det till sist blev en femteplats. År 2010 fick hon med bidraget “This Is My Life” i Melodifestivalen som tog henne direkt till final och sedan till Eurovision. Där tog det dock tvärstopp redan i semifinalen och för första gången på 33 år var Sverige inte representerad i final. Men Annas karriär har fortsatt, och hon har synts i många andra program och fortsatt att släppa ny musik, och nu nio år efter segern kom hon tillbaka igen till Melodifestivalen för ett nytt försök.

 

Panelen väljer sin vinnare i duellen:


Andreas Johnson

“Army of us”
————————

Vi som vill se denna låt i finalen är:

 • Haris
 • Markus

Anna Bergendahl

“Ashes To Ashes”
————————

Vi som vill se denna låt i finalen är:

 • Adrian
 • Hollac16
 • Lukas
 • Robban

 

 

Duell 2

Startnr 1: YouTubern Vladislav Melesjtjenkov, som kallar sig Vlad Reiser, föddes den 7:e maj 1993. På sin YouTube-kanal, som han startade år 2013, hittar han på en massa roliga saker med sina vänner och sig själv. Kanalen är väldigt populär och hade i slutet av 2018 närmare 40000 prenumeranter. Nu går Vlad från att vara YouTube-stjärna till Mello-stjärna!

Startnr 2: Nano slog igenom med dunder och brak i Melodifestivalen 2017 med sin låt “Hold On” som tog sig hela vägen till final och var snubblande nära att vinna allting. Den då relativt okände Nano hade haft musikdrömmar sedan barnsben och givit ut musik också, men det hade även blivit problem i privatlivet, bland annat dömdes han till fängelse i unga år. Men sedan valde han att satsa helhjärtat på både familjen och musiken. Nu, två år senare, är Nano tillbaka igen i tävlingen med en låt som har gjorts av tre tidigare Eurovisionvinnar-låtskrivare!

 

Panelen väljer sin vinnare i duellen:


Vlad Reiser

“Nakna i regnet”
————————

Vi som vill se denna låt i finalen är:

 • Hollac16
 • Markus

Nano

“Chasing Rivers”
————————

Vi som vill se denna låt i finalen är:

 • Adrian
 • Haris
 • Lukas
 • Robban

 

 

Duell 3

Startnr 1: Martin Stenmarck är en av vår tids mest folkkära artister som bland annat har tävlat i Melodifestivalen tre gånger tidigare: 2005 (med “Las Vegas”, som vann svenska uttagningen men floppade i Eurovision), 2014 (med “När änglarna går hem”, som åkte ut i Andra chansen) och 2016 (med “Du tar mig tillbaks”, som åkte ut redan i sin deltävling). Förutom Melodifestivalen har han släppt mer eget material, varit med i musikaler och inte minst varit affischnamn för Ladies Night. Nu är han tillbaka en fjärde gång i Melodifestivalen och hans låt är gjord av två av de som skrev “Las Vegas” till honom år 2005. 

Startnr 2: Lisa Ajax slog igenom i Idol 2014, där hon tog sig från audition till final och sedan stod som slutsegrare av hela säsongen – och den dittills yngsta vinnaren någonsin. Efter detta har vi sett Lisa Ajax delta i Melodifestivalen vid två tillfällen: 2016 med låten “My Heart Wants Me Dead” och 2017 med låten “I Don’t Give A”. Nu är Lisa tillbaka för ett tredje försök i tävlingen. Hennes bidrag är för övrigt det enda bidraget i startfältet som bara har gjorts av en upphovsperson (Isa Molin).

OBS! Bilden på Martin Stenmarck är hämtad från https://politik.in2pic.com [CC BY-SA 3.0] (bilden har beskurits och förminskats)

 

Panelen väljer sin vinnare i duellen:


Martin Stenmarck

“Låt skiten brinna”
————————

Vi som vill se denna låt i finalen är:

 • Haris
 • Hollac16
 • Markus
 • Robban

Lisa Ajax

“Torn”
————————

Vi som vill se denna låt i finalen är:

 • Adrian
 • Lukas

 

 

Duell 4

Startnr 1: Rebecka Karlsson slog igenom när hon sökte till Talang år 2009. Den gången tog hon sig inte vidare i tävlingen, men år 2014 sökte hon till programmet igen och då tog hon sig hela vägen till semifinal. Sedan sökte hon sig också till Idol 2016 där hon tog sig hela vägen till final och hamnade tvåa. I år har Rebecka debuterat i Melodifestivalen och nu är hon i Andra chansen!

Startnr 2: Dansbandet Arvingarna bildades i Partille utanför Göteborg år 1989 och de firar således 30-årsjubileum i år. Detta är deras femte försök i Melodifestivalen, och deras hittills mest framgångsrika år var 1993 då de vann svenska uttagningen med sin låt “Eloise”. De fick då tävla för Sverige i Eurovision där det blev en sjundeplats. Sedan har de även tävlat åren 1995, 1999 och 2002 och nu är de tillbaka igen!

OBS! Bilden på Rebecka Karlsson är hämtad från https://politik.in2pic.com [CC BY-SA 3.0] (bilden har beskurits och förminskats)

 

Panelen väljer sin vinnare i duellen:


Rebecka Karlsson

“Who I Am”
————————

Vi som vill se denna låt i finalen är:


Arvingarna

“I Do”
————————

Vi som vill se denna låt i finalen är:

 • Adrian
 • Haris
 • Hollac16
 • Lukas
 • Markus
 • Robban

 

 

Panelens topplistor

Så här listar respektive panelmedlem samtliga åtta bidrag i Andra chansen. Här räknas enbart personlig smak och inte hur resultatet kommer att bli eller hur bidragen tävlar i duellerna.

 

 1. Arvingarna – “I Do”
 2. Nano – “Chasing Rivers”
 3. Anna Bergendahl – “Ashes to Ashes”
 4. Lisa Ajax – “Torn”
 5. Rebecka Karlsson – “Who Am I”
 6. Andreas Johnson – “Army of us”
 7. Martin Stenmarck – “Låt skiten brinna”
 8. Vlad Reiser – “Nakna i regnet”

Kommentar: För mig var det ändå ganska enkelt att plocka mina favoriter i varje duell, för även om bidragen överlag är helt okej så är vissa artister så vansinnigt mycket bättre än sina motståndare. Arvingarna är helt klart den enklaste att utse, trots att Rebecka är en så otroligt duktig sångerska. Men det går inte att besegra en så mästerligt komponerad nyschlager som “I do”, och verkligen inte när det framförs av legendarerna i Arvingarna. Vad gäller Nano, så är jag nog den enda som tycker att årets bidrag är bättre än hans förra! Av någon anledning så funkar “Chasing rivers” bättre hos mig än “Hold on”, och jag kan inte förklara det. Däremot så blir känslan starkare av att han möter Vlad Reiser, som vare sig kan sjunga, prata eller hantera vatten. Faktum är att jag skulle vara okej med vilka vinnare som helt, men inte Vlad Reiser! Allt utom honom, snälla!!!!! Vad gäller de två duellerna som står mellan två unga tjejer och två gamla gubbar, så föredrar jag nog tjejernas låtar. Annas låt fastnade jag för redan första lyssningen, även om scenframträdandet gav mig mardrömmar. Lisa å andra sidan gör allt rätt, och jag skulle bli mycket förvånad om ett så starkt bidrag skulle åka ut mot Martin Stenmarck. Men samtidigt, Martin gör det bra, och han har ändå känning på finalplats!

 


 

 1. Martin Stenmarck – “Låt skiten brinna”
 2. Andreas Johnson – “Army of us”
 3. Nano – “Chasing Rivers”
 4. Anna Bergendahl – “Ashes to Ashes”
 5. Lisa Ajax – “Torn”
 6. Arvingarna – “I Do”
 7. Rebecka Karlsson – “Who Am I”
 8. Vlad Reiser – “Nakna i regnet”

Kommentar: Då var det dags att ge åtta bidrag en chans till att ta sig till final. För mig var det rätt lätt att bestämma mig för vem jag vill se som vinnare i varje duell, det svåra var dock att rangordna dem i en topplista. Jag stod länge och vägde mellan Martin Stenmarck och Andreas Johnson, men till slut föll valet på den mer personliga Martin. Låten talar till mig på något sätt. Texten och betydelsen i låten har berört mig djupt och jag älskar de mörka Uno Svenningsson-vibbarna i melodin. Vad gäller Andreas så har en rätt härlig upptempolåt som jag gärna ser i final, för den ger positiva vibbar.

Det var rätt enkelt att placera Nano trea. För mig är han inte lika bra som de ovan, men mil bättre än de under honom. Även om “Chasing Rivers” i min mening inte är någon “Hold On” så är det en stabil låt som borde vara i final. För låt oss vara ärliga, det finns sämre låtar där redan.

Anna Bergendahl kniper platsen före Lisa Ajax med knapp marginal. Mest för att jag är lite trött på ballader. Speciellt ballader som Lisas, som inte ger mig något. Vanligtvis är jag väldigt svag för ballader, men Lisas är inte den bästa. Dock lär hon ge Martin en match. Inte för att hennes låt på något sätt är bättre, utan för folk röstar ju som de gör.

Den enda anledningen till att jag valde Arvingarna före Rebecka Karlsson är för jag vill hellre ha något glatt och fartfyllt i finalen än en tråkig ballad. Men i den stora hela kvittar det vem av dem som går till final, för ingen av låtarna tilltalar mig.

Slutligen så har vi youtubern Vlad Reiser. En av årets absolut sämsta låtar får en andra chans, medan låtar som är mer förtjänta av den är utslagna. Han har en stor fanbase som kommer rösta på honom, men han ställs mot Nano som förmodligen slår ut honom. Jag hoppas kvalitén segrar.

 


 

 1. Anna Bergendahl – “Ashes to Ashes”
 2. Martin Stenmarck – “Låt skiten brinna”
 3. Arvingarna – “I Do”
 4. Vlad Reiser – “Nakna i regnet”
 5. Andreas Johnson – “Army of us”
 6. Nano – “Chasing Rivers”
 7. Rebecka Karlsson – “Who Am I”
 8. Lisa Ajax – “Torn”

Kommentar: Egentligen är alla låtar som tävlar i Andra chansen i år rätt så bra låtar, och det är ingen jag kommer att bli direkt besviken på om den inte tar sig till final. Däremot är min förhoppning att finalen får lite mer bredd härifrån, t.ex. av Anna Bergendahl, Martin Stenmarck och Arvingarna. I duellen mellan Nano och Vlad så kommer jag att säga Vlad och det är bara för att jag tyckte att Nanos låt inte är lika stark den här gången. Däremot tror jag att han går lugnt till final och gör han det så är det helt okej för min del.

Den duell som tippas bli mest svår att gissa hur det ska gå är den mellan Martin Stenmarck och Lisa Ajax. Här hoppas jag att Martin går vidare och detta för att jag tycker det är hans bästa låt i Melodifestivalen och att den har ett viktigt budskap. Lisa är en duktig artist men jag tycker inte att “Torn” håller hela vägen. Så får glädje, skoj och lite mer bredd mellan alla stjärnor i finalen hoppas jag att Anna Bergendahl, Vlad Reiser, Martin Stenmarck och Arvingarna går till final. Ingen av dem kommer nog däremot ha en chans på seger men det blir i alla fall dans lördagen den 9:e mars!

PS: Ett tillägg är att jag på förhand aldrig hade kunnat drömma om att jag skulle välja Vlad före Nano men nu är det så 🙂

 


 

 1. Arvingarna – “I Do”
 2. Anna Bergendahl – “Ashes to Ashes”
 3. Lisa Ajax – “Torn”
 4. Nano – “Chasing Rivers”
 5. Andreas Johnson – “Army of us”
 6. Martin Stenmarck – “Låt skiten brinna”
 7. Rebecka Karlsson – “Who Am I”
 8. Vlad Reiser – “Nakna i regnet”

Kommentar: Jag kommer gå på ett stolpigt vis igenom duellerna.

Duell 1: Här jag kan säga att det är helt och hållet 50/50 vem jag tror har störst chans. Hjärtat däremot säger Anna Bergendahl.

Duell 2: Som bäddat för Nano. Vlad Reiser har en alldeles för smal publik och hans låt håller inte måttet för fem öre. Nano å andra sidan har en betydligt större målgrupp med sin låt. Klasskillnad!

Duell 3: Det mesta tyder på Lisa Ajax. Detta baserar jag på hur snacket gick inför dessa två låtars öden, Lisa Ajax tippades som aspirant till finalen i deltävling fyra medan alla trodde att Martin skulle åka ut från sin deltävling med dunder och brak.

Duell 4: Ovisst även detta, mycket för att de här låtarna tilltalar helt olika publiker. Om jag ska gå på hjärtat återigen hoppas jag på Arvingarna för att deras låt ändå fick mig att känna nånting medans Rebeckas låt bara är där.

 


 

 1. Martin Stenmarck – “Låt skiten brinna”
 2. Arvingarna – “I Do”
 3. Lisa Ajax – “Torn”
 4. Vlad Reiser – “Nakna i regnet”
 5. Nano – “Chasing Rivers”
 6. Andreas Johnson – “Army of us”
 7. Anna Bergendahl – “Ashes to Ashes”
 8. Rebecka Karlsson – “Who I Am”

Kommentar:

Vill egentligen se samtliga bidrag i min personliga topp 5 i finalen, men bara tre kan gå vidare då min sexa & sjua möts. Om jag får välja en från varje duell så väljer jag Andreas Johnson, hans bidrag låter visserligen som en Aviciilåt och jag har aldrig varit ett fan av denna Avicii, men hellre han än Anna Bergendahl.

I andra duellen faller mitt val på Vlad Reiser. Båda låtarna är ungefär lika bra, och jag blir något mer beröd av Nanos Chasing Rivers. Vlad sjunger dock på svenska och hittills är det bara en svenskspråkig låt i finalen, dvs Jon Henrik Fjällgrens Norrsken.

I duell nummer tre så faller mitt val på Martin Stenmarcks Låt Skiten Brinna som är den låten som kanske berörde mig mest i år. Dock så blir jag även berörd av Lisa Ajaxs Torn. Skulle vara roligare att se Herr Stenmarck i finalen, men Lisa har bätte chanser att vinna och jag skulle hellre se henne i Tel Aviv än någon av de tre bidragen (Too Late For Love, Hold You & Out On My Own) som spelbolagen har som favoriter att vinna.

Fjärde duellen är den enda där undertecknad hittat en solklar vinnare. Who I Am föll inte mig i smaken alls varav den inkasserade noll poäng, Arvingarna bjuder på en glad och catchig låt som skulle kunna pigga upp finalen. Hoppas helt klart att de sistnämnda går vidare, men läget är osäkert.

 


 

 1. Nano – “Chasing Rivers”
 2. Anna Bergendahl – “Ashes to Ashes”
 3. Arvingarna – “I Do”
 4. Rebecka Karlsson – “Who Am I”
 5. Andreas Johnson – “Army of us”
 6. Martin Stenmarck – “Låt skiten brinna”
 7. Vlad Reiser – “Nakna i regnet”
 8. Lisa Ajax – “Torn”

Kommentar: Jag tipppar att Anna Bergendahl, Nano, Lisa Ajax och Arvingarna går segrandes ur sina respektive dueller och tar sig till final. De två viktigaste duell-vinnarna för mig personligen är Duell 1 och 2 där jag kräver att få se Anna Bergendahl och Nano i final. Två riktigt starka personliga favoriter som jag hade äran att få se i Deltävling 1 i Göteborg när jag var på plats och som jag tycker är värd en finalplats. I duell 3 bryr jag mig inte särskilt nämnvärt hur det slutar. Jag tror som sagt på att Lisa Ajax tar det, men håller på Martin Stenmarck. I fjärde och sista duellen är det extra jobbigt att mina två favoriter Rebecka Karlsson möter Arvingarna. Jag tror och hoppas i första hand på att de erfarna legenderna Arvingarna vinner och tar sig till final, men skulle inte bli ledsen om Rebecka vann heller.

 


 

Resultat

 

De här fyra artisterna tog sig till final! Foto & montage: ESC-Panelen.

Nu är Andra chansen avgjord och bland de tävlande valde tittarna att rösta Anna Bergendahl, Nano, Lisa Ajax och Arvingarna vidare till finalen. Därmed är startfältet till finalen i Melodifestivalen 2019 nu komplett!

Under lördagskvällen den 2:a mars tävlade åtta bidrag, som tittarna valt ut på tredje och fjärde plats i deltävlingarna, om fyra finalplatser. Artisterna mötte varandra i dueller, där vinnaren i respektive duell tog finalplats. SVT hade allokerat in de tävlande i duellerna, baserat hur tittarna röstat vidare bidragen till Andra chansen, men sedan var det alltså upp till tittarnas röster vilka fyra artister som skulle ta hem segern i omgången. De fyra som nu gått till final kommer att möta de åtta artister som gick direkt till finalen via deltävlingarna i Friends Arena i Stockholm nästa lördag (9:e mars).

I årets Andra chansen röstade tittarna 7 244 085 gånger, vilket är rekord för Andra chansen. Totalt samlades 949 238 kronor in via Radiohjälpens röstningsnummer, där samtliga pengar denna gång går oavkortat till deras insamling till att stoppa hungersnöden i Jemen.

 

Duellvinnarna

Dessa tävlande vann duellerna:

 

 • Duell 1: Anna Bergendahl – “Ashes to Ashes”
 • Duell 2: Nano – “Chasing Rivers”
 • Duell 3: Lisa Ajax – “Torn”
 • Duell 4: Arvingarna – “I Do”

 

Duellförlorarna

Och de som förlorade duellerna blev:

 

 • Duell 1: Andreas Johnson – “Army of us” (693 105 röster)*
 • Duell 2: Vlad Reiser – “Nakna i regnet” (713 742 röster)*
 • Duell 3: Martin Stenmarck – “Låt skiten brinna” (671 850 röster)*
 • Duell 4: Rebecka Karlsson – “Who Am I” (793 704 röster)*

 

* Nytt för i år är att SVT meddelar de utslagna bidragens röstsiffror så snart sändningen är över. Beskedet om hur många enskilda röster de som gick vidare fick är däremot hemligt tills dess finalen är avklarad.

 

Finalens startordning presenterad

Under slutet av Andra chansen presenterades resultatet av duellerna, samtidigt som exekutiva producenten Christer Björkman redovisade startordningen. Man gjorde på samma sätt som i Andra chansen 2016 och 2017, dvs. först presenterades vilka startnummer de åtta finalisterna i deltävlingarna fått, och därefter allokerades de fyra duellvinnarna in på resterande platser.

 

 1. Jon Henrik Fjällgren – Norrsken
 2. Lisa Ajax – Torn
 3. Mohombi – Hello
 4. Lina Hedlund – Victorious
 5. Bishara – On My Own
 6. Anna Bergendahl – Ashes to Ashes
 7. Nano – Chasing Rivers
 8. Hanna Ferm & Liamoo – Hold you
 9. Malou Prytz – I Do Me
 10. John Lundvik – Too Late For Love
 11. Wiktoria – Not With Me
 12. Arvingarna – I Do

 

Nu drar festivalen vidare till Friends Arena i Stockholm för finalen som äger rum om en vecka. Vem av finalisterna är din favorit?

 

Panelens slutkommentarer

Så här tycker vi i panelen om vinnarna i Andra chansen.

 

Alla mina favoriter vann sina dueller i andra chansen, vilket nog aldrig har hänt förut! Såklart är jag väldigt nöjd med det, och i synnerhet då Vlad Reiser åkte ut, som tyvärr var den ende artist som jag verkligen inte ville se i finalen. Men jag tycker ändå att startfältet i AC var starkare än på länge, och flera artister höjde sig flera snäpp från deltävlingarna – främst Rebecka Karlsson, Anna Bergendahl och Andreas Johnson. Emellertid lyckades Arvingarna göra lite sämre ifrån sig med full manskap – antingen var Tommy otränad eller så ger 4 sångare sämre dynamik än 3 på scenen. Men de hade den klart starkaste låten, så det gjorde inte mycket.

Jag måste dock passa på att hylla både manus och programledare, som bländade i lördags! Visst börjar det bli tjatigt att det alltid är någon av dem som är “borta”, men Kodjo och Sarah är så oerhört duktiga själva. Och när Johnny Logan kom in på scenen så brast det nästan också för mig, och jag tror att det mycket väl kan bli det mest minnesvärda ögonblicket i Andra chansens historia!

Med facit i hand gick rätt låtar till final. Själv tycker jag att Anna Bergendahl gjorde ett riktigt bra framträdande och jag är mycket glad att hon tog finalplatsen. Allt från 2010 är nu förlåtet 🙂

I de övriga duellerna tycker jag också alla gjorde bra ifrån sig, framförallt tycker jag att Arvingarnas låt och framträdande växte en hel del sedan förra veckan. Nu längtar jag till finalen där det känns som att allt kan hända och mer därtill! 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen