Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 


INFÖR MELODIFESTIVALEN. Den fjärde och sista deltävlingen i Melodifestivalen 2012 avgjordes i Malmö Arena i Malmö, lördagen den 25:e februari 2012. Åtta tävlande gjorde upp om två platser i finalstartfältet samt två platser i uppsamlingsheatet Andra chansen.

Helena Bergström var tillbaka som programledare i denna deltävling efter att  ha haft andra uppdrag i andra och tredje deltävlingen.

 

Röstningsinfo

I programmet framträdde de åtta tävlande med varsin låt, samtidigt som tittarna kunde telefonrösta på sina favoriter. När alla bidrag hade framförts hölls en snabbgenomgång, och därefter stängde slussarna tillfälligt. De fem bidrag som då hade fått flest röster fick tävla vidare, medan resterande tre bidrag (på plats 6, 7 och 8) åkte ut.

Nu påbörjades en kortare andra röstningsomgång med de fem bidrag som tittarna valt ut. Efter en snabbrepris stängdes slussarna på nytt och SVT la ihop rösterna för bägge omgångarna. De två bidrag med högst antal totalröster gick direkt till final medan totaltrean och totalfyran gick vidare till Andra chansen. Bidraget som totalt sett blivit femma åkte ut.

 

Röstningssätten: telefon och SMS

Varje bidrag hade två telefon- och två SMS-nummer som man kunde ringa/SMS:a till för att avlämna röster till. Det ena telefon/SMS-numret var ett billigt nummer som bara avlade en röst, medan det andra telefon/SMS-numret var något dyrare men som förutom avlade en röst även skänkte en del av samtalskostnaden till Radiohjälpen.


Mer fakta


 • Datum
 • 2012-02-25

 • Tid
 • 20:00 – 21:30 CET

 • Plats
 • Malmö Arena, Malmö

 • Programledare
 • Sarah Dawn Finer, Gina Dirawi och Helena Bergström

 • TV-bolag/stream
 • SVT1

 • Panelens information
 • Vi tyckte till »

 

Startfält


 • Här presenteras de artister med tillhörande bidrag och låtskrivare i startordning!

1. Charlotte Perrelli – “The Girl”
Låtskrivare: Fredrik Kempe, Alexander Jonsson


2. OPA! – “Allting blir bra igen”
Låtskrivare: Michael Sideridis


3. Dynazty – “Land of Broken Dreams”
Låtskrivare: Thomas G:son, Thomas ”Plec” Johansson


4. Lotta Engberg & Christer Sjögren – “Don’t Let Me Down”
Låtskrivare: Lasse Holm, Lars ”Dille” Diedricson


5. Hanna Lindblad – “Goosebumps”
Låtskrivare: Hanna Lindblad, Linda Sundblad, Tony Nilsson


6. Axel Algmark – “Kyss mig”
Låtskrivare: Axel Algmark, Mattias Frändå, Jonathan Magnussen


7. Lisa Miskovsky – “Why Start A Fire”
Låtskrivare: Lisa Miskovsky, Aleksander With, Bernt Rune Stray, Berent Philip Moe


8. Danny Saucedo – “Amazing”
Låtskrivare: Danny Saucedo, Peter Boström, Figge Boström


 

Resultat


Deltävling fyra i Malmö bjöd på alltifrån grekisk folkmusik, till hårdrock, till en häftig ljusshow. I slutändan höll storfavoriten Danny och tog med sig skrällen Lisa Mizkovsky till finalen i Globen. En andra chans fick hårdrockarna i gruppen Dynazty och schlager-duon Christer Sjögren & Lotta Engberg. Däremot tog det redan nu stopp för Charlotte Perrelli som åkte ut med sin låt och sitt väldigt påkostade nummer. Hade hon tagit sig till Andra chansen hade de dock behövt göra om numret då Nyköpings-arenans takhöjd inte var tillräcklig för den skärm hon använde sig av.

Så här blev resultatet i programmet:

 

Till final:

1. Danny Saucedo – “Amazing”

2. Lisa Miskovsky – “Why Start A Fire”

 

Till Andra chansen:

3. Lotta Engberg & Christer Sjögren – “Don’t Let Me Down”

4. Dynazty – “Land of Broken Dreams”

 

Utslagna:

5. Charlotte Perrelli – “The Girl”

6. Axel Algmark – “Kyss mig”

7. Hanna Lindblad – “Goosebumps”

8. OPA! – “Allting blir bra igen”

 

PS: Nu när samtliga deltävlingar är genomförda har SVT släppt alla framträdanden samt studioversioner av låtarna, även de som gått direkt till final respektive Andra chansen. Den officiella samlingsskivan finns också i handeln nu.

 

Panelen tycker till!


Denna deltävling var en av de bästa deltävlingarna någonsin! Nästan alla låtar var bra. Lotta & Christer, Dynazty, Hanna Lindblad, Lisa Miskovsky och Charlotte Perreli var riktigt bra. Dannys show var också helt magisk men låten var sisådär. Nu ser jag fram emot andra chansen som är riktigt spretig i år och innehåller allt från dagispop till dansbandsschlager. Sen är det final och det ska bli riktigt kul men samtidigt lite vemodigt.

Det var en fin avslutning på årets deltävlingar. Som väntat gick Danny direkt till Globen och mer oväntat var att Lisa Miskovsky följde honom dit. Jag blev besviken på att svenska folket inte röstade vidare Dynazty, men killarna går till Andra Chansen och lyckas förhoppningsvis ta sig till final den vägen. Annars blev jag oerhört road och underhållen och förutom att Dynazty missade final, inte alls missnöjd med utgången. Kul att Lisa fick en finalplats!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »