Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 


INFÖR MELODIFESTIVALEN. Den första deltävlingen i Melodifestivalen 2012 avgjordes i VIDA Arena i Växjö, lördagen den 4:e februari 2012. Åtta tävlande gjorde upp om två platser i finalstartfältet samt två platser i uppsamlingsheatet Andra chansen.

 

Röstningsinfo

I programmet framträdde de åtta tävlande med varsin låt, samtidigt som tittarna kunde telefonrösta på sina favoriter. När alla bidrag hade framförts hölls en snabbgenomgång, och därefter stängde slussarna tillfälligt. De fem bidrag som då hade fått flest röster fick tävla vidare, medan resterande tre bidrag (på plats 6, 7 och 8) åkte ut.

Nu påbörjades en kortare andra röstningsomgång med de fem bidrag som tittarna valt ut. Efter en snabbrepris stängdes slussarna på nytt och SVT la ihop rösterna för bägge omgångarna. De två bidrag med högst antal totalröster gick direkt till final medan totaltrean och totalfyran gick vidare till Andra chansen. Bidraget som totalt sett blivit femma åkte ut.

 

Röstningssätten: telefon och SMS

Varje bidrag hade två telefon- och två SMS-nummer som man kunde ringa/SMS:a till för att avlämna röster till. Det ena telefon/SMS-numret var ett billigt nummer som bara avlade en röst, medan det andra telefon/SMS-numret var något dyrare men som förutom avlade en röst även skänkte en del av samtalskostnaden till Radiohjälpen.


Mer fakta


 • Datum
 • 2012-02-04

 • Tid
 • 20:00 – 21:30 CET

 • Plats
 • VIDA Arena, Växjö

 • Programledare
 • Sarah Dawn Finer, Gina Dirawi och Helena Bergström

 • TV-bolag/stream
 • SVT1

 • Panelens information
 • Vi tyckte till »

 

Startfält


 • Här presenteras de artister med tillhörande bidrag och låtskrivare i startordning!

1. Sean Banan – “Sean Den Förste Banan”
Låtskrivare: Sean Samadi, Joakim Larsson, Hans Blomberg, Mårten Andersson


2. Abalone Dots – “På väg”
Låtskrivare: Rebecka Hjukström, Sophia Hogman, Louise Holmer, Viktor Källgren


3. The Moniker – “I Want To Be Chris Isaak (This Is Just The Beginning)”
Låtskrivare: Daniel Karlsson


4. Afro-Dite – “The Boy Can Dance”
Låtskrivare: Figge Boström, Catrine Loqvist, Johan Lindman


5. Dead by April – “Mystery”
Låtskrivare: Pontus Hjelm


6. Marie Serneholt – “Salt & Pepper”
Låtskrivare: Lina Eriksson, Mårten Eriksson, Figge Boström


7. Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern – “Jag reser mig igen”
Låtskrivare: Thomas G:son, Ted Ström


8. Loreen – “Euphoria”
Låtskrivare: Thomas G:son, Peter Boström


 

Resultat


Den första deltävlingen i årets Melodifestival avgjordes under lördagskvällen. Loreen och Dead by April gick direkt till Final i Globen, medan Thorsten Flinck och Sean Banan skickas till Nyköping för Andra Chansen.

Vi såg tävlingen från VIDA Arena i Växjö med de nya programledarna Sarah Dawn Finer, Helena Bergström och Gina Dirawi. En spännande tävling där en succé från förra året, The Moniker, slutade sist och hela Sverige growlade med Dead by April. Dessutom gjorde Loreen stor succé med sin mystiska dans och häftiga låt och Thorsten Flinck sjöng sig rakt in i hjärtat på det svenska folket.

Så här blev resultatet i programmet:

 

Till final:

1. Loreen – “Euphoria”

2. Dead by April – “Mystery”

 

Till Andra chansen:

3. Sean Banan – “Sean Den Förste Banan”

4. Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern – “Jag reser mig igen”

 

Utslagna:

5. Afro-Dite – “The Boy Can Dance”

6. Marie Serneholt – “Salt & Pepper”

7. Abalone Dots – “På väg”

8. The Moniker – “I Want To Be Chris Isaak (This Is Just The Beginning)”

 

Panelen tycker till!


Tjo, vad kul det är att Melodifestivalen är igång! Jag tycker att programledarna var riktigt bra. Jag tycker låtarna höll en hög klass och det var olika genres. Jag tycker i princip allt var bra. Afro-Dite och Thorsten var mina favoriter men jag är nöjd med att Loreen och Dead by april lyckades knipa finalplatserna. Jag är överlycklig att det är februari och att Melodifestivalen är igång. På torsdag bär det av till Göteborg för mig!

Det var en bra inledning på årets Melodifestival. Kan till och med säga att den var bättre än förväntat. Mina favoriter tog sig dessutom till Final vilket gjorde tillställningen ännu bättre. Nu laddar vi inför de fortsatta deltävlingarna, som jag ser fram emot med stormsteg.

Nytt och modernt gick vidare och det var helt rätt låtar som gick vidare. Det var riktigt kul att vara på plats, även om jag hade önskat mer tryck i arenan och lite bättre låtar, med undantag till Loreen som hade en fantastiskt bra låt och är en sångerska i yttersta världsklass. Underhållningsmässigt var det toppen, som alltid och programledarna var underbara!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »