Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 


INFÖR MELODIFESTIVALEN. Den fjärde och sista deltävlingen i Melodifestivalen 2011 avgjordes i Malmö Arena i Malmö, lördagen den 26:e februari 2011. Åtta tävlande gjorde upp om två platser i finalstartfältet samt två platser i uppsamlingsheatet Andra chansen.

I den här deltävlingen tävlade Julia Alvgard, som var en av två s.k. webbjokrar som tittarna röstat fram i en webbomröstning under hösten 2010.

 

Röstningsinfo

I programmet framträdde de åtta tävlande med varsin låt, samtidigt som tittarna kunde telefonrösta på sina favoriter. När alla bidrag hade framförts hölls en snabbgenomgång, och därefter stängde slussarna tillfälligt. De fem bidrag som då hade fått flest röster fick tävla vidare, medan resterande tre bidrag (på plats 6, 7 och 8) åkte ut. Bidraget som kom på första plats blev direkt klar för finalen.

Därefter nollställdes tidigare röster för de fyra bidragen som kvarstod i tävlan och en ny röstningsomgång påbörjades. Nu skulle ytterligare ett bidrag ta en finalplats och två bidrag skulle skickas vidare till Andra chansen. Bidraget som kom på fjärde plats i andra omgången (dvs. femma totalt sett) fick lämna tävlingen.

 

Röstningssätten: telefon och SMS

Varje bidrag hade två telefon- och två SMS-nummer som man kunde ringa/SMS:a till för att avlämna röster till. Det ena telefon/SMS-numret var ett billigt nummer som bara avlade en röst, medan det andra telefon/SMS-numret var något dyrare men som förutom avlade en röst även skänkte en del av samtalskostnaden till Radiohjälpen.


Mer fakta


 • Datum
 • 2011-02-26

 • Tid
 • 20:00 – 21:30 CET

 • Plats
 • Malmö Arena, Malmö

 • Programledare
 • Marie Serneholt & Rickard Olsson

 • TV-bolag/stream
 • SVT1

 • Panelens information
 • Vi tyckte till »

 

Startfält


 • Här presenteras de artister med tillhörande bidrag och låtskrivare i startordning!

1. Melody Club – ”The Hunter”
Låtskrivare: Kristofer Östergren, Erik Stenemo, Jon Axelsson, Niklas Stenemo


2. Julia Alvgard – ”Better Or Worse”
Låtskrivare: Julia Alvgard, Manne Hjelm, Ola Holstad, Joar Lenz


3. Lasse Stefanz – ”En blick och nånting händer”
Låtskrivare: Tim Norell, Alexander Bard, Ola Håkansson


4. Linda Pritchard – ”Alive”
Låtskrivare: Oscar Görres, Fredrik Kempe


5. Anders Fernette – ”Run”
Låtskrivare: Desmond Child, Negin Djafari, Hugo Lira, Ian-Paolo Lira, Thomas Gustafsson


6. Linda Bengtzing – ”E det fel på mej”
Låtskrivare: Pontus Assarsson, Thomas G:son, Jörgen Ringqvist, Daniel Barkman


7. Nicke Borg – ”Leaving Home”
Låtskrivare: Jojo Borg Larsson, Nicke Borg, Fredrik Thomander, Anders ”Gary” Wikström


8. Love Generation – ”Dance Alone”
Låtskrivare: RedOne, Bilal ”The Chef”, Teddy Sky, AJ Junior, Jimmy Joker, BeatGeek


 

Resultat


Så var den fjärde och sista deltävlingen över och vi har i och med det fått höra samtliga 32 bidrag av årets Melodifestival. Linda Bengtzing fick flest röster och var den som tog sig direkt till final tillsammans med Backyard Babies-sångaren Nicke Borg. Andra Chansen-platserna knep Love Generation och Linda Pritchard. Nu väntar Andra Chansen nästa lördag från Sundsvall, där det ska duelleras och ytterligare två bidrag ska ta sig till finalen.

Så här blev resultatet i programmet:

 

Till final:

1. Linda Bengtzing – ”E det fel på mej”

2. Nicke Borg – ”Leaving Home”

 

Till Andra chansen:

3. Love Generation – ”Dance Alone”

4. Linda Pritchard – ”Alive”

 

Utslagna:

5. Lasse Stefanz – ”En blick och nånting händer”

6. Julia Alvgard – ”Better Or Worse”

7. Melody Club – ”The Hunter”

8. Anders Fernette – ”Run”

 

Panelen tycker till!


Min uppfattning ändrades helt och hållet efter jag hade sett alla artisterna live. Den fjärde och sista deltävlingen kan vara den bästa deltävlingen i år. Jag lyssnar flitigt på Love Generation, Linda Pritchard, Anders Fernette och Linda Bengtzing. Tycker dock att det var jätte tråkigt att inte Love Generation gick vidare direkt till final, men jag hoppas att de tar sig vidare genom andra chansen.

Jag får nog säga med facit i hand att deltävling fyra var den mest jämnaste och intressanta av de samtliga deltävlingarna. Linda Bengtzing nådde final för fjärde gången och Nicke Borg fick överraskande nog den andra platsen. Hade kanske hellre sett att Love Generation fick den, men kul med lite olika genrer i finalen. Lite synd att så många bra bidrag finns i Andra Chansen. Kommer bli nervöst och spännande! Överlag tycker jag att 2011 års Melodifestival har hållit hög klass vad gäller låtarna. Programmet i sig med programledarna och paus-numrerna har inte riktigt varit i samma klass som tidigare, bortsett från artist-intervjuerna. Vill passa på att tacka uttagningsjuryn samt SVT för deras gedigna insats med att ta fram klassbidrag. Tyvärr har många bra låtar med potential att slå i Europa, blivit ratade av svenska folket. Så se till att beskylla er själva om ni väljer fel bidrag till Eurovision och det går dåligt för oss. Vi (svenska folket) har också ett stort ansvar!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen