Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 


INFÖR MELODIFESTIVALEN. Den andra deltävlingen i Melodifestivalen 2011 avgjordes i Scandinavium i Göteborg, lördagen den 12:e februari 2011. Åtta tävlande gjorde upp om två platser i finalstartfältet samt två platser i uppsamlingsheatet Andra chansen.

 

Röstningsinfo

I programmet framträdde de åtta tävlande med varsin låt, samtidigt som tittarna kunde telefonrösta på sina favoriter. När alla bidrag hade framförts hölls en snabbgenomgång, och därefter stängde slussarna tillfälligt. De fem bidrag som då hade fått flest röster fick tävla vidare, medan resterande tre bidrag (på plats 6, 7 och 8) åkte ut. Bidraget som kom på första plats blev direkt klar för finalen.

Därefter nollställdes tidigare röster för de fyra bidragen som kvarstod i tävlan och en ny röstningsomgång påbörjades. Nu skulle ytterligare ett bidrag ta en finalplats och två bidrag skulle skickas vidare till Andra chansen. Bidraget som kom på fjärde plats i andra omgången (dvs. femma totalt sett) fick lämna tävlingen.

 

Röstningssätten: telefon och SMS

Varje bidrag hade två telefon- och två SMS-nummer som man kunde ringa/SMS:a till för att avlämna röster till. Det ena telefon/SMS-numret var ett billigt nummer som bara avlade en röst, medan det andra telefon/SMS-numret var något dyrare men som förutom avlade en röst även skänkte en del av samtalskostnaden till Radiohjälpen.


Mer fakta


 • Datum
 • 2011-02-12

 • Tid
 • 20:00 – 21:30 CET

 • Plats
 • Scandinavium, Göteborg

 • Programledare
 • Marie Serneholt & Rickard Olsson

 • TV-bolag/stream
 • SVT1

 • Panelens information
 • Vi tyckte till »

 

Startfält


 • Här presenteras de artister med tillhörande bidrag och låtskrivare i startordning!

1. Brolle – ”7 Days And 7 Nights”
Låtskrivare: Kjell Junior Wallmark


2. Loreen – ”My Heart is Refusing Me”
Låtskrivare: Moh Denebi, Björn Djupström, Lorén Talhaoui


3. Babsan – ”Ge mig en spanjor”
Låtskrivare: Larry Forsberg, Sven-Inge Sjöberg, Lennart Wastesson


4. Elisabeth Andreassen – ”Vaken i en dröm”
Låtskrivare: Calle Kindbom, Lars ”Dille” Diedricson, Kristian Wejshag


5. Sanna Nielsen – ”I’m in Love”
Låtskrivare: Bobby Ljunggren, Thomas G:son, Irini Michas, Peter Boström


6. The Moniker – ”Oh My God!”
Låtskrivare: Daniel Karlsson (The Moniker)


7. Anniela – ”Elektrisk”
Låtskrivare: Johan Alkenäs, Tim Larsson, Tobias Lundgren, Johan Fransson


8. Christian Walz – ”Like Suicide”
Låtskrivare: Fernando Fuentes, Henrik Janson, Tony Nilsson


 

Resultat


Den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2011 från Göteborg är avklarad. Sanna Nielsen och Brolle tog sig till final medan Loreen och The Moniker tog sig vidare till Andra Chansen. 372265 röster registrerades under kvällen, vilket gav Radiohjälpen 756704 kronor.

Så här blev resultatet i programmet:

 

Till final:

1. Sanna Nielsen – ”I’m in Love”

2. Brolle – ”7 Days And 7 Nights”

 

Till Andra chansen:

3. The Moniker – ”Oh My God!”

4. Loreen – ”My Heart is Refusing Me”

 

Utslagna:

5. Christian Walz – ”Like Suicide”

6. Anniela – ”Elektrisk”

7. Babsan – ”Ge mig en spanjor”

8. Elisabeth Andreassen – ”Vaken i en dröm”

 

 

Panelen tycker till!


Att Sanna Nielsen gick vidare direkt till final var jättekul, det förtjänar hon. Hennes bidrag ”I’m In Love” är en helt okej låt, men vi har hört Sanna göra det här innan. Att Sverige röstade fram Brolle till finalen var väldigt förutsägbart, man bara visste att det skulle vara han som skulle ta sig till finalen. Jag tycker inte att vi ska skicka Brolle till Düsseldorf, vi behöver inte ännu ett Martin Stenmark fiasko. Loreen tog sig vidare till andra chansen, det förtjänade hon och låten är enligt mig den bästa i tävlingen än så länge, det är unikt och fräscht. Sen finns det inte mycket mer att säga, eftersom jag tycker att det var en ganska rättvis placering på bidragen. Annielas låt ”Elektrisk” är verkligen en bra låt, men tyvärr sprack hennes uppträdande. Jag skrev innan att hon skulle skippa danstegen, vilket hon borde gjort då hon knappt klarade av att sjunga sista halvan av låten. Det skrivs att det var Lena Philipsson som sjöng demon till ”Elektrisk”, troligtvis hade låten gått vidare om det var hon som tävlade. Vad tror ni?

En grymt bra deltävling återigen. Jag är glad att Sanna gick till final och att Loreen är kvar i tävlingen, men kommer att sakna ”Elektrisk” och ”Ge mig en spanjor” som jag tycker borde fått vara kvar i tävlingen. Brolle och The Moniker ger jag inte särskilt mycket för. ”Bettans” ballad var jättefin, men den kändes dessvärre alldeles för svag och för gammalmodig för att ha någon chans att utmana de yngre artisterna.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »