Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 


INFÖR MELODIFESTIVALEN. Den första deltävlingen i Melodifestivalen 2011 avgjordes i Coop Norrbotten Arena i Luleå, lördagen den 5:e februari 2011. Åtta tävlande gjorde upp om två platser i finalstartfältet samt två platser i uppsamlingsheatet Andra chansen.

I den här deltävlingen tävlade Jonas Mattsson, som var en av två s.k. webbjokrar som tittarna röstat fram i en webbomröstning under hösten 2010.

 

Röstningsinfo

I programmet framträdde de åtta tävlande med varsin låt, samtidigt som tittarna kunde telefonrösta på sina favoriter. När alla bidrag hade framförts hölls en snabbgenomgång, och därefter stängde slussarna tillfälligt. De fem bidrag som då hade fått flest röster fick tävla vidare, medan resterande tre bidrag (på plats 6, 7 och 8) åkte ut. Bidraget som kom på första plats blev direkt klar för finalen.

Därefter nollställdes tidigare röster för de fyra bidragen som kvarstod i tävlan och en ny röstningsomgång påbörjades. Nu skulle ytterligare ett bidrag ta en finalplats och två bidrag skulle skickas vidare till Andra chansen. Bidraget som kom på fjärde plats i andra omgången (dvs. femma totalt sett) fick lämna tävlingen.

 

Röstningssätten: telefon och SMS

Varje bidrag hade två telefon- och två SMS-nummer som man kunde ringa/SMS:a till för att avlämna röster till. Det ena telefon/SMS-numret var ett billigt nummer som bara avlade en röst, medan det andra telefon/SMS-numret var något dyrare men som förutom avlade en röst även skänkte en del av samtalskostnaden till Radiohjälpen.


Mer fakta


 • Datum
 • 2011-02-05

 • Tid
 • 20:00 – 21:30 CET

 • Plats
 • Coop Norrbotten Arena, Luleå

 • Programledare
 • Marie Serneholt & Rickard Olsson

 • TV-bolag/stream
 • SVT1

 • Panelens information
 • Vi tyckte till »

 

Startfält


 • Här presenteras de artister med tillhörande bidrag och låtskrivare i startordning!

1. Dilba – ”Try Again”
Låtskrivare: Niklas Pettersson, Linda Sonnvik


2. Swingfly – ”Me and My Drum”
Låtskrivare: Teron Beal, Patrik Magnusson, Johan Ramström, Swingfly


3. Jenny Silver – ”Something in Your Eyes”
Låtskrivare: Thomas G:son, Henrik Sethsson, Erik Bernholm


4. Jonas Matsson – ”On my own”
Låtskrivare: Peter Autio, Sari Autio Olsson


5. Le Kid – ”Oh My God”
Låtskrivare: Märta Grauers, Anton Malmberg Hård af Segerstad, Felix Persson


6. Rasmus Viberg – ”Social Butterfly”
Låtskrivare: Amir Aly, Henrik Wikström


7. Pernilla Andersson – ”Desperados”
Låtskrivare: Pernilla Andersson


8. Danny Saucedo – ”In the Club”
Låtskrivare: Figge Boström, Peter Boström, Danny Saucedo


 

Resultat


Den första deltävlingen av Melodifestivalen 2011 är avklarad. Den forna Idol-tvåan Danny från pojkbandet E.M.D gick direkt till final tillsammans med något överraskande rapparen Swingfly. Jenny Silver och Pernilla Andersson är kvar i tävlingen och tävlar i Andra Chansen den 5 mars.

Så här blev resultatet i programmet:

 

Till final:

1. Danny Saucedo – ”In the Club”

2. Swingfly – ”Me and My Drum”

 

Till Andra chansen:

3. Jenny Silver – ”Something in Your Eyes”

4. Pernilla Andersson – ”Desperados”

 

Utslagna:

5. Le Kid – ”Oh My God”

6. Rasmus Viberg – ”Social Butterfly”

7. Jonas Matsson – ”On my own”

8. Dilba – ”Try Again”

 

Panelen tycker till!


Mycket bättre deltävling än jag trodde. Det var fartfyllt och hela programmet i sig var underhållande. Kul att Swingfly tog sig till final, det var en låt jag varnade för. Ger honom dock inga större chanser i finalen. Sedan att Danny skulle gå vidare var en självklarhet. Nu siktar vi mot Göteborg och hoppas på en minst lika bra show.

Jag trodde de skämtade först när de sa att Swingfly gick vidare till final. Swinglys låt är glad och härlig, men jag tror det går likdant för Swingfly som det gick gör Frida – Upp och Hoppa (2008) som kom på tionde plats med endast sex poäng ifrån juryn i finalen. Danny var en självklar vinnare, även om jag tycker att hans låt inte är speciellt bra och förtjänar bara en plats i andra chansen. Vi får hoppas att Jenny Silver tar sig till final genom andra chansen, kanske blir det Linda Bengtzing som blir hennes motståndare? Schlager Vs. Schlager!

Vilken start på Melodifestivalen 2011. Var väl inga som helst tvivel om att Danny skulle ta sig till final. Något överraskad var jag dock att Swingfly tog den andra finalplatsen, en plats som jag tycker borde ha gått till Jenny Silver i stället. Inledningen av kvällens show var lyckad och artistpresentationerna var riktigt roliga. Minus dock till en fruktansvärt menlös mellanakt, en del försägningar och diverse tekniska problem. Både Rasmus och Dilba gjorde svaga framträdanden (röstmässigt) och slogs dessvärre ur tävlingen. Men deras låtar är riktigt bra. Längtar redan till andra deltävlingen.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »