Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 


INFÖR MELODIFESTIVALEN. Den fjärde och sista deltävlingen i Melodifestivalen 2010 avgjordes i Malmö Arena i Malmö, lördagen den 27:e februari 2010. Åtta tävlande gjorde upp om två platser i finalstartfältet samt två platser i uppsamlingsheatet Andra chansen.

För sjunde året på raken hade SVT med fyra inbjudna artistjokrar i startfältet, som hade fördelats till en per deltävling. Denna gång var det Peter Jöback som var jokern i leken.

 

Röstningsinfo

I programmet framträdde de åtta tävlande med varsin låt, samtidigt som tittarna kunde telefonrösta på sina favoriter. När alla bidrag hade framförts hölls en snabbgenomgång, och därefter stängde slussarna tillfälligt. De fem bidrag som då hade fått flest röster fick tävla vidare, medan resterande tre bidrag (på plats 6, 7 och 8) åkte ut. Bidraget som kom på första plats blev direkt klar för finalen.

Därefter nollställdes tidigare röster för de fyra bidragen som kvarstod i tävlan och en ny röstningsomgång påbörjades. Nu skulle ytterligare ett bidrag ta en finalplats och två bidrag skulle skickas vidare till Andra chansen. Bidraget som kom på fjärde plats i andra omgången (dvs. femma totalt sett) fick lämna tävlingen.

 

Röstningssätten: telefon och SMS

Varje bidrag hade två telefon- och två SMS-nummer som man kunde ringa/SMS:a till för att avlämna röster till. Det ena telefon/SMS-numret var ett billigt nummer som bara avlade en röst, medan det andra telefon/SMS-numret var något dyrare men som förutom avlade en röst även skänkte en del av samtalskostnaden till Radiohjälpen.


Mer fakta


 • Datum
 • 2010-02-27

 • Tid
 • 20:00 – 21:30 CET

 • Plats
 • Malmö Arena, Malmö

 • Programledare
 • Måns Zelmerlöw & Christine Meltzer (Dolph Lundgren end. i sketcher)

 • TV-bolag/stream
 • SVT1

 • Panelens information
 • Vi tyckte till »

 

Startfält


 • Här presenteras de artister med tillhörande bidrag och låtskrivare i startordning!

1. Sibel – ”Stop”
Låtskrivare: Mikaela Stenström, Dimitri Stassos


2. Py Bäckman – ”Magisk stjärna”
Låtskrivare: Py Bäckman, Micke Wennborn


3. NEO – ”Human frontier”
Låtskrivare: Tobias Jonsson, Anneli Axelsson


4. Lovestoned – ”Thursdays”
Låtskrivare: Sharon Vaughn, Thomas G:son, Peter Boström


5. Anna Bergendahl – ”This is my life”
Låtskrivare: Kristian Lagerström, Bobby Ljunggren


6. Pernilla Wahlgren – ”Jag vill om du vågar”
Låtskrivare: Daniel Barkman, Pernilla Wahlgren, Pontus Assarsson, Jörgen Ringqvist


7. Noll Disciplin – ”Idiot”
Låtskrivare: Niklas Jarl, Per Aldeheim


8. Peter Jöback – ”Hollow”
Låtskrivare: Anders Hansson, Fredrik Kempe


 

Resultat


Efter Melodifestivalens fjärde och sista deltävling från ett Malmö med vårkänslor skrällde den forna idol-deltagaren Anna Bergendahl och gick direkt vidare till final framför förhandsfavoriter som Pernilla Wahlgren och Peter Jöback. Jöback behövde dock inte vänta länge utan gick också vidare till final medan Pernilla får fightas i Andra chansen tillsammans med Neo.

 

Till final:

1. Anna Bergendahl – ”This is my life”

2. Peter Jöback – ”Hollow”

 

Till Andra chansen:

3. Pernilla Wahlgren – ”Jag vill om du vågar”

4. NEO – ”Human frontier”

 

Utslagna:

5. Noll Disciplin – ”Idiot”

6. Lovestoned – ”Thursdays”

7. Sibel – ”Stop”

8. Py Bäckman – ”Magisk stjärna”

 

Panelen tycker till!


Jag är sjukt mycket nöjdare med den här deltävlingen. Ja, nu när alla deltävlingar har passerat så får jag allt säga att den här var min personliga favorit. Mellanakterna är så fruktansvärt roliga och bra. Hela produktionen av Melodifestivalen håller otroligt hög klass. Nu är jag mycket positivare och laddad för nästa veckas andra chansen och finalen veckan därpå. Har lyssnat på bidragen i studioversion nu också och börjat få en uppfattning av vilka som tillhör mina främsta favoriter.

Känns som att såväl upplägg som programledarna börjar sätta sig nu! Mellanakterna är lite anonyma men ändå underhållande och det nya upplägget med en direktkvalificering till final efter första röstningen är genialiskt! Inslagen med Dolph Lundgren blir bara mer och mer skruvade, vill jag ens veta hur det kommer se ut i Globen? SÅKLART JAG VILL! 😉 Kul att jag hade möjlighet att uppleva festen live, tyvärr måste jag säga att TV-produktionen står lite väl mycket i centrum ibland… Men stämningen på plats väger ändå tyngre i slutändan!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen