Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 


INFÖR MELODIFESTIVALEN. Den första deltävlingen i Melodifestivalen 2010 avgjordes i Göransson Arena i Sandviken, lördagen den 13:e februari 2010. Åtta tävlande gjorde upp om två platser i finalstartfältet samt två platser i uppsamlingsheatet Andra chansen.

För sjunde året på raken hade SVT med fyra inbjudna artistjokrar i startfältet, som hade fördelats till en per deltävling. Denna gång var det Pauline som var jokern i leken. Dessutom fanns även tittarnas framröstade webbjoker MiSt & Highlights med i denna deltävling.

 

Röstningsinfo

I programmet framträdde de åtta tävlande med varsin låt, samtidigt som tittarna kunde telefonrösta på sina favoriter. När alla bidrag hade framförts hölls en snabbgenomgång, och därefter stängde slussarna tillfälligt. De fem bidrag som då hade fått flest röster fick tävla vidare, medan resterande tre bidrag (på plats 6, 7 och 8) åkte ut. Bidraget som kom på första plats blev direkt klar för finalen.

Därefter nollställdes tidigare röster för de fyra bidragen som kvarstod i tävlan och en ny röstningsomgång påbörjades. Nu skulle ytterligare ett bidrag ta en finalplats och två bidrag skulle skickas vidare till Andra chansen. Bidraget som kom på fjärde plats i andra omgången (dvs. femma totalt sett) fick lämna tävlingen.

 

Röstningssätten: telefon och SMS

Varje bidrag hade två telefon- och två SMS-nummer som man kunde ringa/SMS:a till för att avlämna röster till. Det ena telefon/SMS-numret var ett billigt nummer som bara avlade en röst, medan det andra telefon/SMS-numret var något dyrare men som förutom avlade en röst även skänkte en del av samtalskostnaden till Radiohjälpen.


Mer fakta


 • Datum
 • 2010-02-13

 • Tid
 • 20:00 – 21:30 CET

 • Plats
 • Göransson Arena, Sandviken

 • Programledare
 • Måns Zelmerlöw & Christine Meltzer (Dolph Lundgren end. i sketch)

 • TV-bolag/stream
 • SVT1

 • Panelens information
 • Vi tyckte till »

 

Startfält


 • Här presenteras de artister med tillhörande bidrag och låtskrivare i startordning!

1. Eric Saade – ”Manboy”
Låtskrivare: Fredrik Kempe, Peter Boström


2. Andra Generationen & Dogge Doggelito – ”Hippare Hoppare”
Låtskrivare: Vlatko Ancevski, Vlatko Gicarevski, Mats Nilsson, Teddy Paunkoski, Otis Sandsjö, Stevan Tomulevski, Douglas Léon


3. Anna-Maria Espinosa – ”Innan alla ljusen brunnit ut”
Låtskrivare: Danne Attlerud, Stefan Woody


4. Highlights & MiSt – ”Come And Get Me Now”
Låtskrivare: Mia Terngård, Stefan Lebert


5. Pauline – ”Sucker For Love”
Låtskrivare: Pauline Kamusewu, Fredrik ”Fredro” Ödesjö, Andreas Levander, Johan ”Jones” Wetterberg


6. Andreas Johnson – ”We Can Work It Out”
Låtskrivare: Andreas Johnson, Bobby Ljunggren, Marcos Ubeda


7. Kalle Moraeus & Orsa Spelmän – ”Underbart”
Låtskrivare: Lina Eriksson, Johan Moraeus


8. Hanna Lindblad – ”Manipulated”
Låtskrivare: Sarah Lundbäck, Iggy Strange-Dahl, Hayden Bell, Erik Lewander


 

Resultat


Melodifestivalens andra deltävling anno 2010 är avklarad. Eric Saade & Andreas Johnsson gick direkt till final medan Kalle Moraeus och Orsa spelmän samt Pauline får kämpa vidare i Andra chansen. Totalt inkom 460984 röster, vilket gav Radiohjälpen drygt 1 miljon kronor.

 

Till final:

1. Eric Saade – ”Manboy”

2. Andreas Johnson – ”We Can Work It Out”

 

Till Andra chansen:

3. Kalle Moraeus & Orsa Spelmän – ”Underbart”

4. Pauline – ”Sucker For Love”

 

Utslagna:

5. Hanna Lindblad – ”Manipulated”

6. Andra Generationen & Dogge Doggelito – ”Hippare Hoppare”

7. Highlights & MiSt – ”Come And Get Me Now”

8. Anna-Maria Espinosa – ”Innan alla ljusen brunnit ut”

 

Panelen tycker till!


Gillade verkligen Highlights & MiSt. Den var min andra favorit efter Manboy som jag helst hade sett gå till final. Men jag visste väl innerst inne att den inte skulle ha någon chans här. Andra Generationen feat Dogge var katastrofal, Anna Maria Espinosas sävliga ballad var inget lyssningsbart. Dock tyckte jag Hanna Lindblads bidrag växte dessto mer. Fräckt!

Måste erkänna att jag gjorde en stor missbedömning när jag tippade att webbjokern Come and get me now skulle ta sig till final. Bidraget kändes lite rörigt på scenen och den tidigare så klockrena refrängen drunknade på något sätt… Stackars Anna Maria Espinosa fick också se sig slagen… Varför inte Dogge hamnade sist är en gåta.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen