Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Melodifestivalen 1969

Melodifestivalen 1971 »


Melodifestivalen 1970


MELODIFESTIVALEN 1970 skulle ha varit Sveriges uttagning till Eurovision 1970, men ställdes in eftersom att Sveriges Radio-TV valde att inte delta i Eurovisionen det här året.

 

Vad hände?

Anledningen till att SR valde att inte delta i Eurovision 1970 berodde på att fyra länder delat på segern i 1969 års final. Detta ansåg Sverige och några av de andra länderna i tävlingen vara orättvist och därför bojkottades tävlingen.

Den här protesten var dock effektiv med tanke på att EBU tog till sig av kritiken och införde en regel att endast ett land per år kan vinna tävlingen. I och med det återvände Sverige och flera av de andra länderna redan året därpå, men 1970 stannade man alltså hemma.

Sveriges Radio-TV sände inte finalen från Eurovision 1970, som hölls i Amsterdam i Nederländerna.

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen