Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Melodifestivalen 1963

Melodifestivalen 1965 »


Melodifestivalen 1964


MELODIFESTIVALEN 1964 skulle ha varit Sveriges uttagning till Eurovision 1964, men ställdes in p.g.a. en artiststrejk.

 

Vad hände?

Under hösten 1963 varslade Teaterförbundet om strejk som startade den 1:a december samma år och pågick ända fram till 29:e mars 1964. Eftersom det pågick en strejk kunde inte SR hålla någon uttagning till Eurovisionen det året. Strejken fick förvisso till sist en lösning, men den kom först dagen före Eurovision-finalen skulle äga rum.

Det var således första gången som Sverige avstod tävlan i Eurovisionen, däremot var Sverige tillbaka igen redan året därpå eftersom strejken fått sin lösning.

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen