Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Storbritannien 2013

Inför ESC Storbritannien 2015 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Storbritanniens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2014. Storbritannien var direktkvalificerad till finalen där de hade startnummer 26 av 26 (sist ut).

Först ger vi en faktaöverblick om Storbritanniens tidigare Eurovision-historik samt om deras representant för 2014. Därefter har vi gjort personliga omdömen och satt betyg, vilka har byggt på vad vi tyckt inför tävlingen och dess livesändningar.

 


Fakta


 • TV-kanal:
 • BBC

 • Deltagandeår:
 • 57:e gången

 • Första tävlingsåret:
 • 1956

 • Senaste tävlingsåret:
 • 2013

 • Bästa resultat:
 • 1:a i final (1967, 1969, 1976, 1981 & 1997)

 • Sämsta resultat:
 • 26:e i final (2003)

 • Uttagningsprocess 2014:
 • Internval


Vem tävlade för Storbritannien 2014?

Molly Smitten-Downes är född 1987 (26 år) i Leicestershire i England. År 2011 släppte hon sin första EP Fly Away with Me med hitsingeln ”Shadows”. På Live and Unsigned-galan 2012 vann hon pris i kategorin ’urban/pop’ och hon fick också utmärkelsen ”Best Song” vid The Best Of British Unsigned Music Awards för låten ”Lost Generation”. Hon har arbetat mycket ihop med den svenske producenten Anders Hansson, samme Hansson som synts en del i svenska Melodifestivalen de senaste åren, i projektet Dream Beats.

Låten hon tävlar med ”Children of the Universe” har hon skrivit med Anders Hansson och valdes ut internt av BBC. Videon spelades in i största hemlighet där publiken på plats inte fick veta om något förrän Molly själv klev ut på scenen och talade om vad som gällde.

 

Musikvideo

Så här såg Storbritanniens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!

Här nedan tycker vi till om årets akt från Storbritannien och betygsätter det. Vår betygsskala har fem steg från noll (lägst) till fem (högst), och de poäng som har gått att ge är 0, 1 , 2, 3, 4 eller 5 poäng.Jag är lite kluven till Storbritannien låt i år. En sida inom mig vill gilla låten och en sida tycker att det är för mycket ”rädda världen” låt som bara är patetisk. Tror hur som helst att den här slutar i botten i Köpenhamn.Man bör från Storbtitanniens sida köra med en utvallsprocess utan tittarnas inblandning – det går så mycket bättre då! Detta är ett bevis på att man faktiskt kan leverera Eurovisionlåtar som håller måttet. Ett sjukt svårt år att slå med en ballad men visst, det är ett av få länder som kan skriva någon form av text på engelska som inte bara är mumbojumbo även om budskapet är blasé.Jag är ledsen Storbritannien, men detta är verkligen jättetråkigt. Landet besitter en enorm musikscen men det känns rätt uppenbart att Eurovision är inget som de bryr sig om längre.Det här är en riktigt, riktigt trist låt tycker jag. Personligen vet jag inte hur många ”Power To The People”-låtar man har hört genom åren, men vad syftar det till här när det inte händer något. Känns som en riktigt onödig låt faktiskt. Av någon anledningen går den just nu bra på vissa fansidor. Varför? Nej, tror och hoppas på bottenplacering.Att man ska behöva sitta varje år och hoppas på att Storbritannien ska skicka något som är i närheten av så bra som allt annat som nationen kastar ur sig i musikväg annars.. Jag blir lika besviken varje år.. Otroligt tråkig låt som inte berör mig på nåt sätt.Jag har alltid höga förväntningar på Storbritanniens ESC-bidrag, men när de väl presenteras blir jag allt som oftast besviken. Bonnie Tyler var fantastisk ifjol, men i år skickar man en talangfull orutinerad sångerska som tyvärr har en alldeles för blek låt. Framträdandet med den jublande publiken får det att se ut som britterna har ett vinnarbidrag i år. Det har de långt ifrån. Får ingen känsla alls, tyvärr.


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »