Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Ryssland 2013

Inför ESC Ryssland 2015 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Rysslands artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2014. Ryssland hade startnummer 7 av 16 i semifinal 1 och sedan startnummer 15 av 26 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Rysslands tidigare Eurovision-historik samt om deras representant för 2014. Därefter har vi gjort personliga omdömen och satt betyg, vilka har byggt på vad vi tyckt inför tävlingen och dess livesändningar.

 


Fakta


 • TV-kanal:
 • Channel One/Channel Russia

 • Deltagandeår:
 • 19:e gången

 • Första tävlingsåret:
 • 1994

 • Senaste tävlingsåret:
 • 2013

 • Bästa resultat:
 • 1:a i final (2008)

 • Sämsta resultat:
 • 17:e i final (1995)

 • Uttagningsprocess 2014:
 • Interval


Vem tävlade för Ryssland 2014?

Tvillingsystrarna Anastasia och Maria Tolmachevy blev kända för Europa och världen då de vid nio års ålder tävlade för Ryssland i Junior Eurovision Song Contest 2006. En tävling som de vann det året med låten ”Vesennij dzjaz”. Året därpå släppte deras första album, Polovinki, och därefter har de synts i tv-världen i Ryssland en hel del. När Ryssland arrangerade ESC i Moskva 2009 fick de vara en del av öppningsakten av första semifinalen. De har även deltagit som mellanakter i Junior ESC 2007 och 2010. Nu vid sjutton års ålder blev de internt utvalda att tävla för Ryssland med låten ”Shine”.

Låten är delvis svenskkomponerad då bl.a. John Ballard har varit med och skrivit texten. I en första video som släpptes med låten visades bilder ur systrarnas gemensamma musikkarriär, från att de vann Junior ESC 2006 till idag.

 

Musikvideo

Så här såg Rysslands musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!

Här nedan tycker vi till om årets akt från Ryssland och betygsätter det. Vår betygsskala har fem steg från noll (lägst) till fem (högst), och de poäng som har gått att ge är 0, 1 , 2, 3, 4 eller 5 poäng.Ryssland denna jätte i öst skickar i år ett rätt medelmättigt bidrag som är varken bra eller dåligt utan rätt medelåttigt. Om Ryssland skulle vinna skulle något land nästa år protestera mot Putins anti-gay lagar och hoppa av tävlingen då? Det skulle den mesta av debatten inför finalen handla om då.Känns ganska billigt och tvillingarna saknar den lilla charm som de hade i Junior Eurovision. Vanligtvis brukar Ryssland kunna skicka ganska bra bidrag men i år verkar man ha gått bort sig. Kanske har fokus legat på annat än musiktävling helt enkelt? Lär nog nå final ändå – Ryssland är alltid Ryssland.För mig är detta bara tråkigt. Det händer ingenting och låten tar aldrig riktigt fart. Har Ryssland tröttnat eller är det bara en tillfällighet?Först och främst ska man komma ihåg att Ryssland är Ryssland i den här tävlingen. Med detta sagt att oavsett om de skickar skräp eller fantastiskt material, oavsett om de för krig i världen är för fred på jorden så går de till final och får mycket röster där. Med detta sagt vill jag i år tycka att det här är en av de sämre låtar som Ryssland har tävlat med. Den känns ganska halvtaskigt producerad och blir lite för klämkäck. En hyfsad melodi med lite för hemsk text, kommer att gå till final och sluta mitt i. Men det är en av de sämre låtarna i år.Det svänger ju lite till och från och de ryska flickorna sjunger fint, men det hela blir ganska platt och tråkigt till slut. Det hade behövts en lite fläskigare refräng för att kunna bli något istället för att hålla det mellanmjölkigt hela vägen ut.En okej låt, men tråkigt så att det förslår. Totalt intetsägande för mig personligen. Ryssland brukar återfinnas i finalen oavsett, så dit lyckas de säkert att ta sig, men väl där tror jag inte att det kommer att räcka särskilt långt

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen