Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Georgien 2013

Inför ESC Georgien 2015 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Georgiens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2014. Georgien hade startnummer 4 av 15 i semifinal 2. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Georgiens tidigare Eurovision-historik samt om deras representant för 2014. Därefter har vi gjort personliga omdömen och satt betyg, vilka har byggt på vad vi tyckt inför tävlingen och dess livesändningar.

 


Fakta


 • TV-kanal:
 • GPB

 • Deltagandeår:
 • 7:e gången

 • Första tävlingsåret:
 • 2007

 • Senaste tävlingsåret:
 • 2013

 • Bästa resultat:
 • 9:a i final (2010, 2011)

 • Sämsta resultat:
 • 14:e i semifinal (2012)

 • Uttagningsprocess 2014:
 • Internval


Vem tävlade för Georgien 2014?

The Shin är ett georgiskt jazzband som bildades i Tyskland 1998. Gruppen består av Zaza Miminoshvili, Zurab J. Gagnidze och Mamuka Gaganidze. The Shins musikstil består av en blandning av jazz, pop, ”World Music” och georgisk folkmusik. De har släppt fyra album: ”Tseruli” (1999), ”Manytimer” (2005), ”EgAri” (2006), ”Black Sea Fire” och ”Es Ari” (bägge 2009). Flera av medlemmarna bor i Tyskland.

Mariko Ebralidze (här Mariko) föddes 1984 i Georgiens huvudstad Tbilisi. Efter sin examen från en musikskola blev hon år 2000 inskriven på en ny musikskola för att bli popsångerska. 2008 tog hon sin andra examen (en kandidatexamen). Hon har sedan dess sjungit på flera festivaler runt om i Georgien, Azerbajdzjan och Tyskland.

 

Musikvideo

Så här såg Georgiens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!

Här nedan tycker vi till om årets akt från Georgien och betygsätter det. Vår betygsskala har fem steg från noll (lägst) till fem (högst), och de poäng som har gått att ge är 0, 1 , 2, 3, 4 eller 5 poäng.En till tråkig låt som jag har svårt att tycka om. En väldigt konstig låt dessutom. Någonting inom mig säger ändå att den här kommer gå till final.Ganska schizofrent bidrag men massor av influenser om än det lätt irländska tongångar på något vis. Kanske lite väl smalt för att få den breda massan att lyfta telefonen och rösta?Jag vet inte vad jag ska säga egentligen. Det är riktigt tråkigt och jag får inte ut något av det alls.En väldigt udda låt i ett TV-program som redan har ett helt annorlunda format. Känns för udda för att kunna plocka poäng. Dessutom saknas här samtliga grannar i Kaukasus samt Ryssland så för poängen känns ganska borta just nu. Jag räknar med att Georgien kan få sin hittills sämsta placering någonsin. Med andra ord finns risk för sistaplats i semin.Men herregud så tråkigt och värdelöst! Tack för mig..Den här låten ger mig absolut ingenting. Flower-power-hokus-pokus som låter fruktansvärt och bara är intetsägande och konstig. Årets sämsta ESC-bidrag enligt mig.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen