Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Frankrike 2013

Inför ESC Frankrike 2015 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Frankrikes artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2014. Frankrike var direktkvalificerad till finalen där de hade startnummer 14 av 26.

Först ger vi en faktaöverblick om Frankrikes tidigare Eurovision-historik samt om deras representant för 2014. Därefter har vi gjort personliga omdömen och satt betyg, vilka har byggt på vad vi tyckt inför tävlingen och dess livesändningar.

 


Fakta


 • TV-kanal:
 • France3

 • Deltagandeår:
 • 57:e gången

 • Första tävlingsåret:
 • 1956

 • Senaste tävlingsåret:
 • 2013

 • Bästa resultat:
 • 1:a i final (1958, 1960, 1962, 1969 & 1977)

 • Sämsta resultat:
 • 24:a i final (1998)

 • Uttagningsprocess 2014:
 • Les chansons d’abord


Vem tävlade för Frankrike 2014?

Trion Twin Twin består av Lorent Idir, François Djemel och Patrick Biyik. Gruppen har sin egen stil gällande musik och utstyrsel och går sin egen väg med knasiga melodier och gimmicks. De är en så kallad YOLO (Du lever bara en gång)-generation som vill leva livet fullt ut.Låten de tävlar med i ESC valdes ut genom en nationell final och enligt gruppen själva handlar den om en man som har allt utom en mustasch som han så gärna vill ha. En humortext om samhällets köphets helt enkelt.

 

Musikvideo

Så här såg Frankrikes musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!

Här nedan tycker vi till om årets akt från Frankrike och betygsätter det. Vår betygsskala har fem steg från noll (lägst) till fem (högst), och de poäng som har gått att ge är 0, 1 , 2, 3, 4 eller 5 poäng.Jag tycker överlag att ”Big five” har starka kandidater i år. Annat var det för några år sedan då ingen av länderna satsade på tävlingen. Frankrikes bidrag i år är ett riktigt glädjepiller. Jag älskar låten och vill bara hoppa runt och dansa. Låten är liten annorlunda och senaste Frankrike skickade ett lite annorlunda bidrag var 2008 då Sebastian Tellier framförde låten ”Divine”. Han körde in på scenen med en golfbil och slutade på en 19:e plats det året. Blir det något liknande i år?Lite väl tramsigt för min del men låten som sådan är relativt okej trots allt… Med mer glimten i ögat och mindre show skulle de nog kunna sälja detta men denna cirkus lär nog reta fler än den lockar. Tveksamt om Frankrike lyckas med annat än att nå bottenplacering i år dessvärre…När jag hörde denna låten första gången så mådde jag illa. Men efter de veckor som gått så har jag faktiskt börjat gilla den. Det är en av de låtarna som jag nynnar på mest faktiskt. Ingen låt som kommer gå långt i tävlingen men en låt som är ett kul inslag bland alla ballader.Efter första lyssningen tyckte jag att den låten var urdålig, värdelös och hopplös. ”Ännu ett år där Frankrike ska få skämmas”. Men med tiden har jag börjat gilla den mer och mer, ingen toppfavorit, men jag tror nog att den kan sticka ut mellan alla ballader som går till finalen. Dock tror jag inte på någon topplacering för Frankrike i år, men de får nog hålla nollan på sistaplatserna ett år till.Ja, vad säger det här mig då? Egentligen ingenting men det är en okej låt som är lite halvhäftig trots att den är väldigt, väldigt konstig.Jag har inte mycket att säga om Frankrikes bidrag i år. Håller med om att låten växt med slutversionen. Första lyssningarna gav ingen positiv känsla, men nu har den åtminstone växt till sig. Kul att Frankrike arrangerade en nationell final för att utse årets ESC-bidrag. Synd bara att det inte fanns fler än tre bidrag att välja mellan och att samtliga var rätt mediokra.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »