Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Vitryssland 2012

Inför ESC Vitryssland 2014 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Vitrysslands artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2013. Vitryssland hade startnummer 11 av 16 i semifinal 1 och sedan startnummer 8 av 26 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Vitrysslands tidigare Eurovision-historik samt om deras representant för 2013. Därefter har vi gjort personliga omdömen och satt betyg, vilka har byggt på vad vi tyckt inför tävlingen och dess livesändningar.

 


Fakta


 • Huvudstad:
 • Minsk

 • Antal framträdanden:
 • 9

 • Debutår:
 • 2004

 • Bästa placering:
 • 6

 • Sämsta placering:
 • 2006 (22:a i semifinalen)

 • Placering 2012:
 • 16 i semifinalen


Vem tävlade för Vitryssland 2013?

Alyona är 27 år gammal och är verksam i Vitryssland. I December 2011 tävlade hon med låten All my life i den vitryska uttagningarna. Hon vann och skulle då få representera Vitryssland i ESC 2012. I Februari 2012 blev hon diskvalificerad. De hade cirkulerat rykten om att producenten hade riggat omröstningen och ringt till juryn och sagt att hon skulle få tolv poäng av dem. Drygt ett år senare vann hon återigen de vitryska uttagningarna och denna gång får hon representera Vitryssland.

 

Musikvideo

Så här såg Vitrysslands musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!

Här nedan tycker vi till om årets akt från Vitryssland och betygsätter det. Vår betygsskala har fem steg från noll (lägst) till fem (högst), och de poäng som har gått att ge är 0, 1 , 2, 3, 4 eller 5 poäng. Var och en som velat har sedan lagt till en personlig topplista som innehåller favoritbidrag som Vitryssland tävlat med i tidigare års Eurovisioner.Efter många ballader är det skönt med en uptempo-låt. Låten är inte jättebra men den sticker ut bland alla ballader och det gör att den går till final. Kan de göra ett snyggt scenframträdande kan låten bli väldigt giftig.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Vitryssland)

1. KoldunWork Your Magic (2007)
2. Annastasia VinnikovaI Love Belarus (2011)
3. 3+2 feat Robert WellsButterflies (2010)
4. Ruslan AlenhoHasta La Vista (2008)
5. Angelica Agurbash – Love Me Tonight (2005)Catchy, full av energi och ett bidrag som är ensamt i sin genre i år – ett vinnande koncept? Vitryssland kan nog komma att överraska. Tror med största säkerhet att vi får se Solayho i final, vem kan motstå brandsta-klappen liksom?

 

Personlig topp 5 (alla tider för Vitryssland)Kanske det stökigaste landet i Eurovision. De kan aldrig riktigt bestämma sig för sitt bidrag. De har ändrat bidrag tidigare utan någon större framgång, så jag vet inte varför de gjorde det i år. Denna låt är inte dålig. Tycker den är rätt bra, men den första var bättre!

 

Personlig topp 5 (alla tider för Vitryssland)Fart & fläkt från Vitryssland. De ställer ofta upp med uptempo-låtar i den här tävlingen och i år är inget undantag. En sämre variant av Turkiets vinnarbidrag “Everyway That I Can” och Ukrainas vinnarbidrag “Wild Dances”. Det osar erotik om det här bidraget med lättklädda dansare och en sexig sångerska. Det är absolut medryckande, men långt i från jättebra.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Vitryssland)

1. KoldunWork Your Magic (2007)
2. Angelica Agurbash – Love Me Tonight (2005)
3. Annastasia VinnikovaI Love Belarus (2011)
4. Aleksandra & Konstantin – My Galileo (2004)
5. Ruslan AlenhoHasta La Vista (2008)

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen