Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Ungern 2012

Inför ESC Ungern 2014 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Ungerns artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2013. Ungern hade startnummer 12 av 17 i semifinal 2 och sedan startnummer 17 av 26 i finalen. / Ungern hade startnummer X av 17 i semifinal 2. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Ungerns tidigare Eurovision-historik samt om deras representant för 2013. Därefter har vi gjort personliga omdömen och satt betyg, vilka har byggt på vad vi tyckt inför tävlingen och dess livesändningar.

 


Fakta


 • Huvudstad:
 • Budapest

 • Antal framträdanden:
 • 11

 • Debutår:
 • 1994

 • Bästa placering:
 • 4 (1994)

 • Sämsta placering:
 • 19:e plats i semifinalen (2008)

 • Placering 2012:
 • 24


Vem tävlade för Ungern 2013?

ByeAlex heter egentligen Alex Marta och är en 28 årig journalist. Han är redaktör för magasinet Tattoo magazine. Alex har även en magisterexamen i filosofi. Redan i tidig ålder började Alex att skriva låtar. Musik är hans stora hobby i livet och när han var tonåring startade han bandet ”Love story bar”. Singeln Csókolom har blivit stor i Ungern och har spelats flitigt på landets radiokanaler. Det var inte Alex själv som anmälde sig till Ungerns uttagning utan de var hans chefer. Alex trodde att han hade för lite scenerfarenhet för att kunna vara med i spektaklet. Med scenerfarenhet eller inte kommer nu Alex att representera Ungern i ESC.

 

Musikvideo

Så här såg Ungerns musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!

Här nedan tycker vi till om årets akt från Ungern och betygsätter det. Vår betygsskala har fem steg från noll (lägst) till fem (högst), och de poäng som har gått att ge är 0, 1 , 2, 3, 4 eller 5 poäng. Var och en som velat har sedan lagt till en personlig topplista som innehåller favoritbidrag som Ungern tävlat med i tidigare års Eurovisioner.Den här låten är riktigt skön och härlig. De är en av låtarna i årets tävling som sticker ut på ett positvt sätt. Jag tror på Ungern och tror att de defintivt tar sig till final väl där vet man aldrig vad som kan hända. Om han dessutom gör om sista versen av låten till svenska som det ryktas om att han ska göra. Då blir det här riktigt bra.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Ungern)

1. Kati WolfWhat About My Dreams? (2011)
2. Zoli AdokDance with me (2009)
3. Compact DiscoSound of Our Hearts (2012)
4. Friderika BayerKinek mondjam el vétkeimet (1994)
5. ByeAlexKedvesem (2013)Ett oklart bidrag som verkligen inte borde vunnit och representerat Ungern. Att han ska sjunga på svenska i slutet av låten får inte mig att ge några tröstpoäng dessvärre. Tycker den helt saknar charm och melodi.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Ungern)När jag först hörde detta så lyssnade jag snabbt igenom och tänkte ”Vad är detta?”. Idag har jag en helt annan uppfattning om denna låt. Det är så fint, mysigt och totalt annorlunda. Även om jag inte förstår ett ord, så har den växt till en av mina stora favoriter i år. Är helt förälskad i detta bidrag.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Ungern)

1. ByeAlexKedvesem (2013)
2. Compact DiscoSound of Our Hearts (2012)
3. Magdi RúzsaUnsubstantial Blues (2007)
4. NOXForogj, világ! (2005)
5. Kati WolfWhat About My Dreams? (2011)Jag kan fortfarande inte förlåta Ungern för att man inte valde Racz Gergö och ”Csak állj méllem” som sitt ESC-bidrag i Malmö, men lite plåster på såren är ändå att en av mina andra favoriter ByeAlex blev vald istället. Det är ett skönt gung i den här suggestiva midtempoballaden och artisten kör sin grej. Det här är en otroligt medryckande och skön låt. Hoppas att Europa tar till sig den här låten så Ungern åtminstone tar sig till final i år, igen.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Ungern)

1. NOXForogj, világ! (2005)
2. Kati WolfWhat About My Dreams? (2011)
3. Compact DiscoSound of Our Hearts (2012)
4. ByeAlexKedvesem (2013)
5. Friderika BayerKinek mondjam el vétkeimet (1994)

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »