Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Storbritannien 2012

Inför ESC Storbritannien 2014 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Storbritanniens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2013. Storbritannien var direktkvalificerad till finalen där de hade startnummer 15 av 26.

Först ger vi en faktaöverblick om Storbritanniens tidigare Eurovision-historik samt om deras representant för 2013. Därefter har vi gjort personliga omdömen och satt betyg, vilka har byggt på vad vi tyckt inför tävlingen och dess livesändningar.

 


Fakta


 • Huvudstad:
 • London

 • Antal framträdanden:
 • 54

 • Debutår:
 • 1956

 • Bästa placering:
 • 1 (1967, 1969, 1976, 1981, 1997)

 • Sämsta placering:
 • sist (2003, 2008, 2010)

 • Placering 2012:
 • 25


Vem tävlade för Storbritannien 2013?

Bonnie Tyler är den mest kända i detta startfält. Hon har en diger karriär bakom sig med flera kända låtar. Hennes mest kända är nog Total Eclipse of the Heart. Bonnie är känd för sin raspiga och hesa röst vilket är hennes signum. Hennes genombrottslåt var Lost in France. Kommer ”Believe In Me” bli en lika stor hit som hennes tidigare? De vet vi först den 18 maj.

 

Musikvideo

Så här såg Storbritanniens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!

Här nedan tycker vi till om årets akt från Storbritannien och betygsätter det. Vår betygsskala har fem steg från noll (lägst) till fem (högst), och de poäng som har gått att ge är 0, 1 , 2, 3, 4 eller 5 poäng. Var och en som velat har sedan lagt till en personlig topplista som innehåller favoritbidrag som Storbritannien tävlat med i tidigare års Eurovisioner.Jag gillar den här låten och tycker att den är mycket vacker. Jag har alltid varit svag för de här hesa rösterna som Bonnie , Amanda Jensen och Amanda Fondell har. Frågan är om Europa kommer att falla för det här? Ett år som detta då det känns som att vem som helst kan vinna ska man inte räkna bort någon.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Storbritannien)

1. Katrina & The Waves – Love Shine a Light (1997)
2. Sweet Dreams – I’m Never Giving Up (1983)
3. Clodagh Rodgers – Jack in the Box (1971)
4. Sandie Shaw – Puppet on a String (1967)
5. Brotherhood of Man – Save Your Kisses for Me (1976)Hade stora förhoppningar när jag fick höra att Bonnie Tyler skulle representera Storbritannien. Dessvärre är det ingen ny total eclipse of the heart direkt. Kan ändå se fördelarna och visst borde en artist av den här kalibern kunna leverera live?!

 

Personlig topp 5 (alla tider för Storbritannien)

1. Katrina & The Waves – Love Shine a Light (1997)
2. Gina G – Ooh aah… just a little bit (1996)
3. Sandie Shaw – Puppet on a String (1967)
4. Jemini – Cry Baby (2003)
5. Bucks Fizz – Making your mind up (1981)Jag känner mig rätt likgiltig till denna låt. Tycker inte det är något speciellt med den, trots artisten och upphovsmännen bakom låten. En ballad i mängden.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Storbritannien)

1. Imaani – Where are you? (1998)
2. Katrina & The Waves – Love Shine a Light (1997)
3. Blue – I Can (2011)
4. Gina G – Ooh Aah… Just A Little Bit (1996)
5. Daz Sampson – Teenage Life (2006)När jag fick nys om att Bonnie Tyler ska representerara Storbritannien i Malmö blev jag euforisk & förväntansfull på något magnifikt. Bonnie är en av mina favoritartister sedan barndomen. När låten presenterades dämpades min eufori något, men jag var fortfarande såld på det jag fick höra. Himla kul att britterna fortsätter skicka etablerade artister till tävlingen. Det är ett bevis på att de vill komma bra till placeringsmässigt. Denna vackra powerballad känns som en stabil och härlig låt, dock hade man kanske önskat sig en uptempo-dänga i stil med hennes tidigare hits. Slutligen år man väl säga att såväl låten som artisten är en värdig representant som kan ta Storbritannien till en hyfsad placering i år.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Storbritannien)

1. Katrina & The Waves – Love Shine a Light (1997)
2. Nicki French – Don’t Play That Song Again (2000)
3. Sweet Dreams – I’m Never Giving Up (1983)
4. Bardo – One Step Further (1982)
5. Michael Ball – One Step Out of Time (1992)

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen