Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Slovenien 2012

Inför ESC Slovenien 2014 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Sloveniens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2013. Slovenien hade startnummer 3 av 16 i semifinal 1. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Sloveniens tidigare Eurovision-historik samt om deras representant för 2013. Därefter har vi gjort personliga omdömen och satt betyg, vilka har byggt på vad vi tyckt inför tävlingen och dess livesändningar.

 


Fakta


 • Huvudstad:
 • Ljubljana

 • Antal framträdanden:
 • 18

 • Debutår:
 • 1993

 • Bästa placering:
 • 7 (1995 & 2001)

 • Sämsta placering:
 • 38/39 (2010)

 • Placering 2012:
 • 17/18 i semifinal


Vem tävlade för Slovenien 2013?

Hannah Mancini är en amerikansk sångerska som bor och verkar i Sloveninen. Hon har gjort flera disneysånger i Slovenien. Hon har också varit med i program som ”The Tonight Show with Jay Leno”. Hon var med i de slovenska uttagningarna 2011 med DJ Sylvian och Mika Vale. De framförde låten Ti si tisti. Låten gick inte till superfinalen, dit endast två låtar gick. Nu har Hannah Mancini fått sin revansch när hon handplockades av det Slovenska tv-bolaget RTVSLO och ska få framföra ”Straight in to love” för hela Europa.

 

Musikvideo

Så här såg Sloveniens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!

Här nedan tycker vi till om årets akt från Slovenien och betygsätter det. Vår betygsskala har fem steg från noll (lägst) till fem (högst), och de poäng som har gått att ge är 0, 1 , 2, 3, 4 eller 5 poäng. Var och en som velat har sedan lagt till en personlig topplista som innehåller favoritbidrag som Slovenien tävlat med i tidigare års Eurovisioner.Första gången jag lyssnade på det här bidraget kände jag att det här var ingenting för mig, men ju mer jag lyssnar på låten desto bättre blir den. Jag tycker att låten är en riktig discodänga som kommer att spelas hårt på klubbarna runt om i Europa. Jag hoppas Slovenien tar sig till final och där kan vad som helst hända.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Slovenien)

1. Nuša Derenda Energy (2001)
2. Anžej Dežan Mr Nobody (2006)
3. 1 x bandTih Deževen Dan (1993)
4. Eva BotoVerjamem (2012)
5. Hannah ManciniStraight in to love (2013)En av mina favoriter i år! Folk kan kalla det för billigt och en enkel flirt men jag älskar det här även om basen kunde varit tyngre och dance-känslan likaså. Hoppas på avancemang med andra ord och givetvis att rösten håller live! Slovenien har blivit misshandlad länge nog, dags för lite bättre placeringar nu tycker jag!

 

Personlig topp 5 (alla tider för Slovenien)Den första semifinalen börjar verkligen inte bra för min del. Från Slovenien får vi en upptempolåt med dubstep, och det är verkligen inte min grej. Finns upptempolåtar som faktiskt är bra, men detta är raka motsatsen.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Slovenien)

1. Alenka GotarCvet z juga (2007)
2. Omar NaberStop (2005)
3. Maja KeucNo One (2011)
4. Eva BotoVerjamem (2012)
5. Nuša Derenda Energy (2001)Det här är så billigt och intetsägande. Ändå är jag ödmjuk och ger två fjärilar. Det är sällan Slovenien överraskar med något succéartat. Att den här låten missar finalplats är ett som är säkert. Take my words!

 

Personlig topp 5 (alla tider för Slovenien)

1. Alenka GotarCvet z juga (2007)
2. Nuša Derenda Energy (2001)
3. Eva BotoVerjamem (2012)
4. Rebeka Dremelj Vrag naj vzame (2008)
5. Anžej Dežan Mr Nobody (2006)

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen