Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Serbien 2012

Inför ESC Serbien 2015 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Serbiens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2013. Serbien hade startnummer 16 av 16  (sist ut) i semifinal 1. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Serbiens tidigare Eurovision-historik samt om deras representant för 2013. Därefter har vi gjort personliga omdömen och satt betyg, vilka har byggt på vad vi tyckt inför tävlingen och dess livesändningar.

 


Fakta


 • Huvudstad:
 • Belgrad

 • Antal framträdanden:
 • 6

 • Debutår:
 • 2007

 • Bästa placering:
 • 1 (2007)

 • Sämsta placering:
 • 10:a i semifinalen (2009)

 • Placering 2012:
 • 3


Vem tävlade för Serbien 2013?

Gruppen Moje 3 består av tjejerna Mirna Radulović , Nevena Bozovic och Sara Jovanović. Gruppen bildades när alla tre tjejerna hade sökt till ”The Voice . Alla tre hamnade hos samma coach nämligen Aleksandra Radović. Låten är skriven av Saša Milošević Mare som var med och skrev Serbiens vinnarbidrag 2007, Molitva. Nu är det dags för tjejerna att inta Malmö och förhoppningsvis ta Serbiens andra seger i Eurovision.

 

Musikvideo

Så här såg Serbiens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!

Här nedan tycker vi till om årets akt från Serbien och betygsätter det. Vår betygsskala har fem steg från noll (lägst) till fem (högst), och de poäng som har gått att ge är 0, 1 , 2, 3, 4 eller 5 poäng. Var och en som velat har sedan lagt till en personlig topplista som innehåller favoritbidrag som Serbien tävlat med i tidigare års Eurovisioner.Glad balkanpop är aldrig fel och det tycker jag att den här trion gör bra. Jag hoppas att det går bra för Serbien då de är ett av få länder med schlagertoner i årets tävling.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Serbien)

1. Nina RajodicicCaroban (2011)
2. Marija ŠerifovićMolitva (2007)
3. Milan StankovićOvo je Balkan (2010)
4. Željko JoksimovićLane Moje (2004)
5. Marko Kon & MilaanCipela (2009)Från början ett av mina favoritbidrag i år. Dessvärre har den inte hållit genom lyssningarna men den känns ändå som en klockren klassiker från schlageråret 2013 och underbart eurovision-mässig på många sätt! Skönt att slippa ballad från balkan också.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Serbien)Serbien har varit ett av mina absoluta favoritländer i ESC-sammanhang. De brukar leverera. I år kommer de med något rätt ovanligt för att vara Serbien. Upptempo med schlager inslag. Jag var inte så jätteförtjust i det i början, men den börjar växta hos mig.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Serbien)

1. Željko JoksimovićLane Moje (2004)
2. Željko JoksimovićNije Ljubav Stvar (2012)
3. Marija ŠerifovićMolitva (2007)
4. Milan StankovićOvo je Balkan (2010)
5. Marko Kon & MilaanCipela (2009)Först av allt vill jag säga det att Serbien borde ha valt underbara Zeljko internt i år igen med hans senaste singel ”Ludak kao ja”. Årets bidrag tillhör ändå mina främsta favoriter, men jag befarar att det kan bli svårt för Serbien att nå finalplats i år. Det brukar inte gå så bra för balkanländerna när de ställer upp med uptempo-schlager. Det här är sannerligen Serbiens ”Swedish House Wives”.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Serbien)

1. Željko JoksimovićNije Ljubav Stvar (2012)
2. Marija ŠerifovićMolitva (2007)
3. Željko JoksimovićLane Moje (2004)
4. Marko Kon & MilaanCipela (2009)
5. Jelena TomasevicOro (2008)

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen