Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Österrike 2012

Inför ESC Österrike 2014 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Österrikes artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2013. Österrike hade startnummer 1 av 16 i semifinal 1. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Österrikes tidigare Eurovision-historik samt om deras representant för 2013. Därefter har vi gjort personliga omdömen och satt betyg, vilka har byggt på vad vi tyckt inför tävlingen och dess livesändningar.

 


Fakta


 • Huvudstad:
 • Wien

 • Antal framträdanden:
 • 45

 • Debutår:
 • 1957

 • Bästa placering:
 • 1 (1966)

 • Sämsta placering:
 • 2012 (sist i semifinalen)

 • Placering 2012:
 • Sist i sin semifinal


Vem tävlade för Österrike 2013?

Natalia är en av de yngsta som ställer upp i ESC i år. Endast 19 år gammal så gör hon debut i ESC. Natalia är född i USA. Hon har en brasiliansk mamma och en österrikisk far. Natalia har tidigare tävlat i musik. Hon var med i tävlingen Prima La Musica där hon slutade på en tredje plats. Natalia har även varit med i Kiddy contest som är den östterikiska motsvarigheten till Lilla Melodifestivalen. Hon ställde upp med låten Shopping som slutade på en andra plats. Nio år efter hon ställde upp i Kiddy contest får hon äntligen stå på en scen inför hela Europa.

 

Musikvideo

Så här såg Österrikes musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!

Här nedan tycker vi till om årets akt från Österrike och betygsätter det. Vår betygsskala har fem steg från noll (lägst) till fem (högst), och de poäng som har gått att ge är 0, 1 , 2, 3, 4 eller 5 poäng. Var och en som velat har sedan lagt till en personlig topplista som innehåller favoritbidrag som Österrike tävlat med i tidigare års Eurovisioner.Jag tycker mycket om denna dänga. Den är glad och går lätt att tralla på. Jag hoppas att det går bra för Österrike i år eftersom de var borta mellan åren 2007-2011 och skulle önska att Österrike får en bra placering så att de inte hoppar av igen.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Österrike)

1. Schmetterlinge Boom Boom Boomerang (1977)
2. Udo Jürgens Merci Chérie (1966)
3. Alf Poier Weil der Mensch zählt (2003)
4. Natalia Kelly Shine (2013)
5. Bob Martin Wohin, kleines Ponny (1957)En låt som växer och absolut ett bra live-framträdande. Tidigare en av mina favoriter men den har förlorat lite av sin charm. Kanske kan ett snyggt framträdande ändra på det?

 

Personlig topp 5 (alla tider för Österrike)Jag vet inte riktigt vad jag tycker om detta. Tycker inte det tilltalar mig så värst mycket, men tycker samtidigt inte det är så dåligt heller. Lite mellanmjölk för min smak faktiskt.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Österrike)

1. Alf PoierWeil der Mensch zählt (2003)
2. Eric PapilayaGet A Life – Get Alive (2007)
3. Bobbie SingerReflection (1999)
4. Manuel OrtegaSay a Word (2002)
5. Nadine BeilerThe Secret Is Love (2011)Söt sångerska. Denna r’nb-balladen har attityd och känns både pampig & proffsig. Kan räcka långt. Jag tror det kommer gå bra för Nátalia och Österrike. Låten gör sig bäst när den framförs live.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Österrike)

1. Schmetterlinge Boom Boom Boomerang (1977)
2. Waterloo & RobinsonMy Little World (1976)
2. Petra Frey Für den Frieden der Welt (1994)
4. Thomas ForstnerNur ein Lied (1989)
5. Tie BreakDu Bist (2004)

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen