Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Montenegro 2012

Inför ESC Montenegro 2014 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Montenegros artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2013.  Montenegro hade startnummer 9 av 16 i semifinal 1. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Montenegros tidigare Eurovision-historik samt om deras representant för 2013. Därefter har vi gjort personliga omdömen och satt betyg, vilka har byggt på vad vi tyckt inför tävlingen och dess livesändningar.

 


Fakta


 • Huvudstad:
 • Podgorica

 • Antal framträdanden:
 • 4

 • Debutår:
 • 2007

 • Bästa placering:
 • 11 i semifinalen 2009

 • Sämsta placering:
 • 15 i finalen 2012

 • Placering 2012:
 • 15


Vem tävlade för Montenegro 2013?

Who See är duon Dejan Ddovic och Mario Dordevic. Gruppen är känd på balkan och vann priset för bästa adriatiska artist på MTV-galan 2012. Deras sång Reggageton Montengro är den mest visade musikvideon på MTV i Montenegro. Nina har varit aktiv sedan 2003. 2007 försökte Nina vinna Montenegro’s ESC-uttagning men misslyckades. Låten hette ”Anđele” och slutade på en fjärde plats. Nu har de slagit sina kloka huvuden ihop och förhoppningsvis hjälper de Montenegro till en finalplats.

 

Musikvideo

Så här såg Montenegros musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!

Här nedan tycker vi till om årets akt från Montenegro och betygsätter det. Vår betygsskala har fem steg från noll (lägst) till fem (högst), och de poäng som har gått att ge är 0, 1 , 2, 3, 4 eller 5 poäng. Var och en som velat har sedan lagt till en personlig topplista som innehåller favoritbidrag som Montenegro tävlat med i tidigare års Eurovisioner.Jag är inget fan av hiphop och den här låten gör inte saken bättre. Jag tycker om att Montenegro försöker med olika stilar och sticker ut i startfältet men till nästa gång ska jag ge ett tips. Gör en bra låt!

 

Personlig topp 5 (alla tider för Montenegro)

1. Andrea DemirovićJust Get Out of My Life (2009)
2. Stefan FilipovićZauvijek volim te (2008)
3. Stevan FaddyAjde kroči (2007)
4. Who See feat Nina ŽižićIgranka (2013)
5. Rambo AmadeusEuro Neuro (2012)Ett bidrag som helt går mig förbi. Förhoppningsvis gör det så för de flesta. Känns helt utan finess! En salig sörja mellan rapp-dace-skrik. Nja…

 

Personlig topp 5 (alla tider för Montenegro)Montenegro gör här sitt femte försök i Eurovision Song Contest. De gör även sitt femte försök att nå en final. Vad får vi höra här då? Det är galnare än förra årets Rambo Amadeus. Dessutom är jag nog den enda i panelen som gillar detta. Jag ska förklara varför. Som musikaliskt stycke är detta totalt värdelöst, men det är just den här galenheten och det totalt absurda med låten som jag faktiskt gillar. Dessutom gillar jag verkligen Ninas partier. Jag tror faktiskt att Montenegro kan nå en final med detta.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Montenegro)

1. Who See feat Nina ŽižićIgranka (2013)
2. Stefan FilipovićZauvijek volim te (2008)
3. Stevan FaddyAjde kroči (2007)
4. Rambo AmadeusEuro Neuro (2012)
5. Andrea DemirovićJust Get Out of My Life (2009)Jag börjar bli trött på Montenegro i Eurovision-sammanhang. De ska alltid sticka ut åt det sämre hållet. Det här berör inte mig överhuvudtaget. Smaklöst dåligt och en genre som inte alls tilltalar mig. Får huvudverk av att höra på detta sk musikstycke. Jag är säker på att många med mig håller med mig och ser till att Montenegro stannar i semin där de hör hemma.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Montenegro)

1. Andrea DemirovićJust Get Out of My Life (2009)
2. Stevan FaddyAjde kroči (2007)
3. Stefan FilipovićZauvijek volim te (2008)
4. Rambo AmadeusEuro Neuro (2012)
5. Who See feat Nina ŽižićIgranka (2013)

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen