Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Litauen 2012

Inför ESC Litauen 2014 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Litauens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2013. Litauen hade startnummer 10 av 16 i semifinal 1 och sedan startnummer 2 av 26 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Litauens tidigare Eurovision-historik samt om deras representant för 2013. Därefter har vi gjort personliga omdömen och satt betyg, vilka har byggt på vad vi tyckt inför tävlingen och dess livesändningar.

 


Fakta


 • Huvudstad:
 • Vilnius

 • Antal framträdanden:
 • 13

 • Debutår:
 • 1994

 • Bästa placering:
 • 2006

 • Sämsta placering:
 • 2005 sist i semifinalen

 • Placering 2012:
 • 14


Vem tävlade för Litauen 2013?

Andrius Pojavis började sin karriär i bandet ”No Hero”. Efter han hade gått ut gymnasiet flyttade Andrius till Vilnius där han tog examen i Historia. Några år senare flyttade Andrius till Irland där han började sjunga solo. Under 2012 släppte han sin första singel Traukiniai. Singeln hamnade på topp 20 i Litauen. Nu är det dags för Andrius att sätta Litauen på ESC-kartan.

 

Musikvideo

Så här såg Litauens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!

Här nedan tycker vi till om årets akt från Litauen och betygsätter det. Vår betygsskala har fem steg från noll (lägst) till fem (högst), och de poäng som har gått att ge är 0, 1 , 2, 3, 4 eller 5 poäng. Var och en som velat har sedan lagt till en personlig topplista som innehåller favoritbidrag som Litauen tävlat med i tidigare års Eurovisioner.Det här är verkligen inget bra bidrag, Usch och fy. När till och med jag hör att det är dålig engelska då är det illa.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Litauen)

1. InCultoEastern European Funk (2010)
2. LT UnitedWe Are The Winners (2006)
3. Donny MontellLove is blind (2012)
4. Sasha SonLove (2009)
5. Linas & SimonaWhat’s Happened To Your Love? (2004)Känns det verkligen trovärdigt? Engelskan är under all kritik och texten bara patetisk. Stackars kille… Känns som det här är ironi men ändå inte. Vad hände? Nej tack!

 

Personlig topp 5 (alla tider för Litauen)Jag har aldrig gillat Litauens bidrag. Jag tror till och med att jag en gång sagt att Litauen har de senaste åren skickat de sämsta bidragen. Och jag ändrar mig inte. Även om årets låt är lite bättre än det typiska vi brukar få från detta land, så är det inte bra.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Litauen)

1. LT UnitedWe Are The Winners (2006)
2. Sasha SonLove (2009)
3. InCultoEastern European Funk (2010)Den här Andrius är ju så charmig. Både han och låten. Jag brukar inte vara något fan av låtar med knagglig engelska, men han har glimten i ögat och gör sig bra på scen. Håller med Haris om att Litauen tillhör de länderna man gillar minst i den här tävlingen överlag.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Litauen)

1. Laura & The LoversLittle By Little (2005)
2. Andrius PojavisSomething (2013)
3. AivarasHappy you (2002)
4. InCultoEastern European Funk (2010)
5. LT UnitedWe Are The Winners (2006)

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen