Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Danmark 2012

Inför ESC Danmark 2014 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Danmarks artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2013. Danmark hade startnummer 5 av 16 i semifinal 1 och sedan startnummer 18 av 26 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Danmarks tidigare Eurovision-historik samt om deras representant för 2013. Därefter har vi gjort personliga omdömen och satt betyg, vilka har byggt på vad vi tyckt inför tävlingen och dess livesändningar.

 


Fakta


 • Huvudstad:
 • Köpenhamn

 • Antal framträdanden:
 • 41

 • Debutår:
 • 1957

 • Bästa placering:
 • 1 (1963 & 2000)

 • Sämsta placering:
 • 19 i semifinalen (2007)

 • Placering 2012:
 • 22


Vem tävlade för Danmark 2013?

Emmelie har koppling till Sverige då hon har en svensk pappa. När Emmelie var 14 år tog hon lektioner och samarbetade med den skotska musikern Fraser Neill. Hon fick spela på mängder av festivaler och andra kulturevenmang. 2011 började hon på Katrine Sadolins ”Complete Vocal Institute”. Nu är det dags för det största utmaningen i Emmelies liv, sjunga för hela Europa.

 

Musikvideo

Så här såg Danmarks musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!

Här nedan tycker vi till om årets akt från Danmark och betygsätter det. Vår betygsskala har fem steg från noll (lägst) till fem (högst), och de poäng som har gått att ge är 0, 1 , 2, 3, 4 eller 5 poäng. Var och en som velat har sedan lagt till en personlig topplista som innehåller favoritbidrag som Danmark tävlat med i tidigare års Eurovisioner.Jag vet att det här bidraget är ett av de som kan stå som vinnare den 18 maj. Jag gillar inte bidraget något nämnvärt. De fanns minst fem låtar i den danska finalen som jag hellre hade sett stå som vinnare än denna radiopopsdänga.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Danmark)

1. Birthe Kjaer Vi maler byen rod (1989)
2. Sidsel Ben Semmane – Twist of love (2006)
3. Tommy Seebach BandUnder stjernerne på himlen (1993)
4. Jakob Sveistrup Talking to You (2005)
5. Tommy Seebach Disco Tango (1979)Stor förhandsfavorit och i ärlighetens namn tycker jag verkligen att den spelar i en annan liga än övriga bidrag! Visserligen lite retro med keltiska flirten men såväl rösten, scennärvaron och den melodiska musiken känns helt klart som det mest framstående i år! Vore kul om Danmark vann i Sverige för andra gången gillt…

 

Personlig topp 5 (alla tider för Danmark)Jag gillar denna låt. För mig föll den bort i den danska uttagningen, men när den vann så började jag uppskatta den mer och mer. Definitivt en låt som kommer slåss om slutsegern.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Danmark)

1. Jakob Sveistrup Talking to You (2005)
2. A Friend in London – New Tomorrow (2011)
3. The Olsen BrothersFly On The Wings Of Love (2000)
4. Tommy Seebach BandUnder stjernerne på himlen (1993)
5. BrinckBelieve Again (2009)Här har vi en av de stora förhandsfavoriterna till segern. Vackra Emmelie med sin sköna irländsk-inspirerade folk-pop är riktigt härlig och dramatisk. Absolut en värdig vinnare. Danmark levererar! Återstår att se om Danmark kan göra om bedriften som The Olsen Brothers lyckades med senast Sverige arrangerade Eurovision. Nämligen att vinna i Sverige. Norges Bobbysocks lyckades också med samma bedrift.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Danmark)

1. Tommy Seebach BandUnder stjernerne på himlen (1993)
2. Debbie Cameron & Tommy Seebach Krøller eller ej (1981)
3. Tommy Seebach Disco Tango (1979)
4. The Olsen BrothersFly On The Wings Of Love (2000)
5. Birthe Kjaer Vi maler byen rod (1989)

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen