Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Bulgarien 2012

Inför ESC Bulgarien 2016 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Bulgariens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2013. Bulgarien hade startnummer 7 av 17 i semifinal 2. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Bulgariens tidigare Eurovision-historik samt om deras representant för 2013. Därefter har vi gjort personliga omdömen och satt betyg, vilka har byggt på vad vi tyckt inför tävlingen och dess livesändningar.

 


Fakta


 • Huvudstad:
 • Sofia

 • Antal framträdanden:
 • 8

 • Debutår:
 • 2005

 • Bästa placering:
 • 5 (2007)

 • Sämsta placering:
 • 19:e plats i semifinalen (2005)

 • Placering 2012:
 • 10:e plats i semifinalen


Vem tävlade för Bulgarien 2013?

Vi visste sedan tidigare att det skulle bli Elitsa och Stoyan som representerar Bulgarien. Gruppen har representerat Bulgarien i tidigare sammanhang , 2007. Då slutade gruppen på sin bästa placering i ESC någonsin. En femteplats fick de med låten Water. Alla andra gånger har Bulgarien missat final. Elitsa och Stoyan började samarbeta redan år 2003. Efter succen med låten ”Water” släppte de singeln Earth. Nu ska gruppen försöka förbättra sin fina placering från 2007.

 

Musikvideo

Så här såg Bulgariens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!

Här nedan tycker vi till om årets akt från Bulgarien och betygsätter det. Vår betygsskala har fem steg från noll (lägst) till fem (högst), och de poäng som har gått att ge är 0, 1 , 2, 3, 4 eller 5 poäng. Var och en som velat har sedan lagt till en personlig topplista som innehåller favoritbidrag som Bulgarien tävlat med i tidigare års Eurovisioner.Den här gruppen gjorde som sagt ett riktigt bra resultat för Bulgarien 2007. Jag gillade inte deras låt 2007 och jag gillar inte heller deras låt 2013. Det är en jobbig låt som man mest blir irriterad när man hör. Jag tror dock mycket väl att det här kan gå till final.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Bulgarien)

1. Poli GenovaNa Inat (2011)
2. Miro Angel Si Ti (2010)
3. Deep Zone & Balthazar- DJ, Take Me Away (2009)
4. Sofi Marinova . Love Unlimited (2012)
5. Mariana PopovaLet Me Cry (2006)Skrikigt och jobbigt i tre låååånga minuter. Senast det begav sig var det bättre, men även 2007 när samma grupp representerade Bulgarien minns jag att jag tyckte det var skrikigt och oklart. Kvinnans röst är otroligt enerverande och man undrar vem som egentligen köper deras skivor i hemlandet?

 

Personlig topp 5 (alla tider för Bulgarien)Dessa två tävlade för Bulgarien 2007 och tog landets enda finalplats, där man slutade femma. Så man tänkte att man skulle satsa på ett vinnande koncept och skicka denna duo igen. Jag gillade dem inte så värst mycket då, men detta är så mycket värre. Förra gången var det intressant, eftersom det var nytt. Jag mår illa av hennes röst. Och sedan upprepningen av frasen ”Samo shapioni” gör mig irriterad. Sedan är melodin oerhört jobbig och den ger mig absolut ingenting. Jag gillar inte detta! Snälla Bulgarien, skicka oss Azis!

 

Personlig topp 5 (alla tider för Bulgarien)

1. Miro Angel Si Ti (2010)
2. Poli GenovaNa Inat (2011)
3. Sofi Marinova . Love Unlimited (2012)
4. Mariana PopovaLet Me Cry (2006)
5. Elitsa Todorova & Stoyan Yankoulov – Water (2007)Jag vill minnas att jag avskydde den här duon när de var med 2007. Faktum är ju att de är de enda som lyckats ta landet till ESC-finalen under Bulgariens åtta framträdanden i den här tävlingen, så kanske är detta ett framgångsrikt koncept? Jag ställer mig tveksam om de lyckas den här gången. Då liksom den här gången ställer man upp med en irriterande balkanlåt med trumslag och orientaliska instrument som ger mig huvudbry. Återstår att se om duon lyckas ta Bulgarien till sin andra final genom tiderna.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Bulgarien)

1. Sofi Marinova . Love Unlimited (2012)
2. Miro Angel Si Ti (2010)
3. Krassimir Avramov – Illusion (2009)
4. Elitsa Todorova & Stoyan Yankoulov – Samo Shampioni (2013)
5. Elitsa Todorova & Stoyan Yankoulov – Water (2007)

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »