Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Ungern 2011

Inför ESC Ungern 2013 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Ungerns artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2012. Ungern hade startnummer 15 av 18 i semifinal 1 och sedan startnummer 2 av 26 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Ungerns tidigare Eurovision-historik samt om deras representant för 2012. Därefter har vi gjort personliga omdömen och satt betyg, vilka har byggt på vad vi tyckt inför tävlingen och dess livesändningar.

 


Fakta


  • Antal framträdanden:
  • 9

  • Debutår:
  • 1994

  • Bästa placering:
  • 4:a (1994)

  • Sämsta placering:
  • 19:e/sist i semifinal (2008)

  • Intressant fakta:
  • De nordiska länderna brukar gilla Ungerns bidrag. Island har gett Ungern 48 poäng genom tiderna, vilket gör att de hamnar på en andra plats. Bara Polen har gett mer, hela 49 poäng. Finland och Norge har gett 37 respektive 34 poäng vilket gör att de hamnar på fjärde respektive femte plats.


Vem tävlade för Ungern 2012?

Compact Disco är en relativt nybildad grupp, 2008 bildades gruppen. Gruppen spelar pop/elektronisk musik. Gruppens första singel I,m in love gjorde stor succe i Ungern. Gruppen har sammanlagt släppt två stycken album och spelat mycket runt om i Ungern men även varit i Rumänien spelat. Compact Disco har vunnit en hel del priser i Ungern bland annat ”bästa artist” och ”bästa sång” i Fonograms Awards 2011. Den 22 maj spelar gruppen sin hittills största spelning – i ESC.

Låten de tävlar med heter ”Sound Of Our Hearts” och är gjord av Behnam Lotfi, Gábor Pál, Attila Sándor och Csaba Walkó.

Artist och bidrag valdes genom den för säsongen nya uttagningen A&nsp;Dal 2012.

 

Musikvideo

Så här såg Ungerns musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!

Notera att vår betygsskala är uppdelad i fem steg från noll (lägst) till fem (högst). De poäng som har gått att ge är 0, 1 , 2, 3, 4 eller 5 poäng.

 Ungern hade en riktigt bra final i år, bland de bästa i Europa. Det var flera bra låtar som mycket väl kunde ha representerat Ungern. Nu föll valet på Compact Disco och jag är inte besviken över Ungerns val. Låten är mycket skön och mycket modern. Jag gillar Ungern i år lika mycket som jag gillade Ungern förra året då Kati Wolf ställde upp. Jag tror Ungerns bidrag tilltalar både öst och väst och kan mycket väl ta en topplacering i årets tävling. Svaret får vi den 26 maj.Det är så skönt att en av mina favoritlåtar kommer direkt efter den ryska mardrömmen. Det får mig att verkligen återhämta mig snabbt till tävlingen igen och bara njuta. Jag tycker Compact Disco har en av de absolut bästa låtarna i år. Det är modernt, det är snyggt producerat och den har en oerhört härlig vibe igenom hela låten. Men det finns ett problem – Compact Disco har inte världens bästa sångare och hans engelska är inte den bästa. Det är en väldigt svårttippad låt. Får de till det live så kan de nå en final. Men jag hoppas ändå att den går till final för den förtjänar det. Konkurrensen i semifinal 1 är inte så stenhård heller och jag kan ärligt säga att detta är mycket bättre än annat vi kommer få höra i år.”Sound of our hearts” är en skön & modern elektroinfluerad poplåt. Lite U2 /Depeche Mode-inspirerat över det här bidraget från Compact Disco som lär gå hem hos folket runt om i Europa. Härligt gung och uppbyggnaden av låten är dessutom sjukt bra. Ungern förtjänade en bättre placering ifjol. Kanske får man det i år istället.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen