Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Turkiet 2011


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Turkiets artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2012. Turkiet hade startnummer 13 av 18 i semifinal 2 och sedan startnummer 18 av 26 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Turkiets tidigare Eurovision-historik samt om deras representant för 2012. Därefter har vi gjort personliga omdömen och satt betyg, vilka har byggt på vad vi tyckt inför tävlingen och dess livesändningar.

 


Fakta


  • Antal framträdanden:
  • 33

  • Debutår:
  • 1975

  • Bästa placering:
  • 1:a (2003)

  • Sämsta placering:
  • 11:a i semifinal (2011)

  • Intressant fakta:
  • Turkiet slutade sist första gången de ställde upp.


Vem tävlade för Turkiet 2012?

Artisten som ska representera Turkiet i Eurovision 2012 heter Can Bonomo. Can föddes 1987 i den turkiska staden Izmir. Han är en musikbarn och redan som åttaåring spelade han gitarr. Hans första album släpptes i januari 2011, där låten ”Meczup” blev en stor hit. Han har blivit känd för allmänheten i diverse radio och tv-program.

Det tävlingsbidrag som Can ska tävla med i Eurovision i Baku heter ”Love Me Back”, en låt han gjort både text och musik till själv.

Artist och bidrag valdes ut genom ett internval hos TV-bolaget TRT.

 

Musikvideo

Så här såg Turkiets musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!

Notera att vår betygsskala är uppdelad i fem steg från noll (lägst) till fem (högst). De poäng som har gått att ge är 0, 1 , 2, 3, 4 eller 5 poäng.

 Den här låten är väldigt lustig och jag har svårt att få något grep om den. Ibland gillar jag den och ibland tycker jag mindre om den. Jag tycker Can mer ser ut som en narr när han står där på scenen och sjunger. Turkiet som missade final för första gången sedan semifinalsystemet infördes är nog revanschsugna och hoppas att de ska gå bättre den här gången. I år är Turkiet väldigt svårbedömda men jag tror att de tar en finalplats.Jag hoppades på mycket av Turkiet. Enligt mig har de levererat många bra bidrag de senaste åren. Gräddet på mosen var självklart Manga år 2010 med sin låt ”We Could Be The Same”. Detta är inte i samma nivå, men är lite småintressant för mig. Jag gillar definitivt de turkiska influenserna i låten även om jag tycker att Can Bonomos text och sång är rätt löjlig. Det är svårt att förutspå hur detta ska gå, men jag önskar Can Bonomo lycka till!Turkiet är alltid ett land att räkna med och i år bytte dom äntligen rocken mot något inhemskt och annorlunda. Det är drag i den här låten. Lite småhumoriskt men ändå charmigt och glatt. Låten har en skön turkisk influens över sig även om den sjungs på engelska. Turkiet missade final i fjol, något jag inte tror man gör i år. Tror det kan gå riktigt långt faktiskt. Turkiet är likt Ukraina och Grekland det land som ofta tar en topp-tio placering i denna tävling.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »