Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Storbritannien 2011

Inför ESC Storbritannien 2013 »

INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Storbritanniens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2012. Storbritannien var direktkvalificerad till finalen där de hade startnummer 1 av 26.

Först ger vi en faktaöverblick om Storbritanniens tidigare Eurovision-historik samt om deras representant för 2012. Därefter har vi gjort personliga omdömen och satt betyg, vilka har byggt på vad vi tyckt inför tävlingen och dess livesändningar.

 


Fakta


  • Antal framträdanden:
  • 54

  • Debutår:
  • 1957

  • Bästa placering:
  • 1:a (1967, 1969, 1976, 1981 & 1997)

  • Sämsta placering:
  • 26:a (2003)

  • Intressant fakta:
  • Storbritannien har flest andraplatser, hela 15 stycken! Storbritannien är också det land som tävlat i flest finaler i rad (samtliga finaler sedan år 1959).


Vem tävlade för Storbritannien 2012?

Det finns en hel del att säga om Engelbert Humperdinck, som började sin karriär i mitten 1950-talet. Han föddes den 2 maj 1936 i Madras, Indien. Hans pappa var brittisk soldat i den dåvarande kolonin och hans mamma var av indiskt ursprung. Hans riktigta namn var Arnold George Dorsey. Familjen flyttade till England när han var tio. Engelbert hade sin storhetstid på 60 & 70-talet med hits som ”Release Me” och ”The Last Waltz”. Under senare år har han spelat en del i Las Vegas.

Bidraget Storbritannien tävlar i Eurovision 2012 med heter ”Love Will Set You Free” och är gjord av Martin Terefe och Sacha Skarbek. Både artist och bidrag har valts ut internt.

 

Musikvideo

Så här såg Storbritanniens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!

Notera att vår betygsskala är uppdelad i fem steg från noll (lägst) till fem (högst). De poäng som har gått att ge är 0, 1 , 2, 3, 4 eller 5 poäng.

 Från förra årets supermoderna pojkbandslåt till årets lugna och tråkiga ballad med en sångare som endast är näst äldst i årets tävling. (Endast slagen av en kvinna i gruppen Buranovskiye Babushki) Jag går inte igång på den låt utan tycker att den är en av de tråkigaste balladerna i denna tävling.En oerhört charmig låt bjuds vi på här. Det är en riktigt orginell kärlekslåt och gitarrpartierna får mig verkligen att smälla av.

 Jag håller med Haris här. En oerhört charmig låt av en rutinerad sångare. Från början när det stod klart vem Storbritannien tänkte skicka till Baku var jag mycket skeptisk. Men efter att ha hört låten blev jag postivt överraskad till den här klassiskt, finstämda låten som verkligen har något äkta över sig och som känns intressant. Det här är tror jag kommer uppskattas stenhårt av den äldre publiken, vilket gör att Storbritannien kan komma hyfsat högt i årets tävling. Engelbert har förövrigt en av de bästa rösterna bland årets samtliga artister.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen