Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Slovenien 2011

Inför ESC Slovenien 2013 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Sloveniens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2012. Slovenien hade startnummer 9 av 18 i semifinal 2. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Sloveniens tidigare Eurovision-historik samt om deras representant för 2012. Därefter har vi gjort personliga omdömen och satt betyg, vilka har byggt på vad vi tyckt inför tävlingen och dess livesändningar.

 


Fakta


  • Antal framträdanden:
  • 17

  • Debutår:
  • 1993

  • Bästa placering:
  • 7:a (1995 & 2001)

  • Sämsta placering:
  • 21:a i semifinal (2004)

  • Intressant fakta:
  • Slovenien gillar de nordiska ländernas bidrag. Sverige har fått 53 poäng av Slovenien, Norge 51 och Danmark 49 poäng.


Vem tävlade för Slovenien 2012?

Eva Boto är en väldigt ung sångerska endast 16 år gammal . Alledeles i början på sin karriär har hon redan vunnit den slovenska uttagningen. Hon är född i den slovenska staden Dravograd. Nu i år (2012) representerar hon Slovenien med låten ”Verjamem” som är gjord av Igor Pirkovič, Vladimir Graić och Hari Mata Hari.

Artisten utsågs via programmet Misija Evrovisija, därefter gjorde två finalister upp om Eurovision-biljetten i en mindre final av uttagningen EMA 2012.

 

Musikvideo

Så här såg Sloveniens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!

Notera att vår betygsskala är uppdelad i fem steg från noll (lägst) till fem (högst). De poäng som har gått att ge är 0, 1 , 2, 3, 4 eller 5 poäng.

 Slovenien har ett bra bidrag som växer ju mer man lyssnar på det. DeT enda som stör mig är att när man kollar på liveframträdandet så är publiken i otakt när sångerskan med kör gör rörelser till låten. Det är lite komiskt =). Slovenien är också ett land som inte har varit med i finalerna så mycket de senaste åren. Endast två gånger sedan 2004. I år tror jag att de klarar att ta sig till final.I början gillade jag inte låten Verjamam så hemskt mycket, men den har växt sig rätt starkt i mina öron den sista tiden. Komponerat låten har Vladimir Graić gjort, mannen bakom ”Molitva”. Dessutom har Hari Mata Hari hjälpt till. Hari Mata Hari tävlade för Bosnien med låten ”Lejla” 2006. Så det är rätt tunga upphovsmän bakom låten. Jag tror faktiskt att Eva sjunger sig vidare till final och jag hoppas på en bra placering.Pampigt och tråkigt på samma gång. Ingen bra kombination, men det finns något som gör den här låten intressant. Det finns en majoritet av balkanländer i denna semifinal som Slovenien tävlar i och jag tror att just Slovenien tillsammans med Serbien ligger bäst till att ta sig vidare till final. En låt som vuxit hos mig ju närmare ESC-veckan vi kommit.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »