Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Slovakien 2011


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Slovakiens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2012. Slovakien hade startnummer 15 av 18 i semifinal 2. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Slovakiens tidigare Eurovision-historik samt om deras representant för 2012. Därefter har vi gjort personliga omdömen och satt betyg, vilka har byggt på vad vi tyckt inför tävlingen och dess livesändningar.

 


Fakta


  • Antal framträdanden:
  • 6

  • Debutår:
  • 1994

  • Bästa placering:
  • 18:e (1996)

  • Sämsta placering:
  • 18:e i semifinal (2009)

  • Intressant fakta:
  • Om bara juryns röster hade gällt förra året hade Slovakien varit i final.


Vem tävlade för Slovakien 2012?

Miroslav Šmajda är det riktiga namnet på artisten Max Jason Mai. Miroslav föddes i staden Kosice den 27 november 1988. Han slog igenom i hemlandet då han slutade tvåa i den slovakiska motsvarigheten till Idol. I år, 2012, blev han internt utvald att representera Slovakien. Bidraget han tävlar med heter ”Don’t Close Your Eyes” och den har han både tagit fram och gjort själv.

 

Musikvideo

Så här såg Slovakiens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!

Notera att vår betygsskala är uppdelad i fem steg från noll (lägst) till fem (högst). De poäng som har gått att ge är 0, 1 , 2, 3, 4 eller 5 poäng.

 Slovakien satsar väldigt hårt i år med en riktig hårdrocksdänga. Jag är inget fan av hårdrock och det här faller mig verkligen inte i smaken. Frågan är om Europa gillar det? Slovakien har bara varit med i Eurovision Song Contest men har enligt mig leverat en av de bästa låtarna i historien. 2010 tog dig inte låten Horheronie. För mig är det obegripligt hur en sån bra låta kunde missa final. Vi får se om Slovakien fixar en finalplats i år istället?Det är en helt okej rocklåt som Slovakien kommer med i år. Vanligtvis brukar jag gå igång på detta och det fanns en kort period då jag diggade den smått. Men den perioden har blåst bort och nu tycker jag inte alls om den. Det är något tilltalande, men ändå inte. Vi har hört mycket bättre rocklåtar i dessa sammanhang.Sedan comebacken 2009 har det gått tufft för Slovakien. Ingen finalplats sedan 1998. Inte lär det bli någon i år heller. Eller? Det är många ballader med i år, vilket kan öppna upp chanserna för denna rocklåt som sticker ut på det sättet. Den här sortens rockmusik hör vi inte särskilt ofta i denna tävling heller. Jag får inget grepp om denna låten. Får lite smått huvudverk när jag hör den bara.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen