Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Ryssland 2011

Inför ESC Ryssland 2013 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Rysslands artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2012. Ryssland hade startnummer 14 av 18 i semifinal 1 och sedan startnummer 6 av 26 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Rysslands tidigare Eurovision-historik samt om deras representant för 2012. Därefter har vi gjort personliga omdömen och satt betyg, vilka har byggt på vad vi tyckt inför tävlingen och dess livesändningar.

 


Fakta


  • Antal framträdanden:
  • 14

  • Debutår:
  • 1994

  • Bästa placering:
  • 1:a (2008)

  • Sämsta placering:
  • 17:e (1995)

  • Intressant fakta:
  • Ryssland har varit i final varje år sedan semifinalerna infördes.


Vem tävlade för Ryssland 2012?

Buranovskiye Babushki är en grupp som består enbart av kvinnor. Gruppens namn betyder ”Farmödrar från Buranovo” på svenska. Buranovo är orten där gruppen är i från. Buranovo ligger 117 mil öster om Moskva. Gruppen består av åtta kvinnor, där den yngsta är 62 år gammal. Den äldsta är hela 83 år gammal, hon kommer tyvärr inte följa med till Baku. Gruppen ställde upp redan 2010 och då slutade gruppen på en tredje plats. Låten hette då, Dlinnaja-Dlinnaja Beresa. De ställde upp återigen 2012 och vann. Nu ska gruppen göra sin största spelning hittills.

Deras bidrag heter ”Party For Everybody” som är gjord av Olga Tuktareva, Marry S. Applegate, Viktor Drobysh och Timofei Leontiev.

Artist och bidrag valdes genom en nationell final.

 

Musikvideo

Så här såg Rysslands musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!

Notera att vår betygsskala är uppdelad i fem steg från noll (lägst) till fem (högst). De poäng som har gått att ge är 0, 1 , 2, 3, 4 eller 5 poäng.

 Jag brukar inte gilla ”skämtbidrag” men den här låten är så fruktansvärd medryckande och härlig så det går bara inte att ogilla den. Tanterna är gulliga och man vill bara gå och ge dem var sin kram. Jag hoppas naturligtvis inte att den vinner men låten får mycket gärna gå till final. Låten kommer att bli en härligt inslag i finalen och jag tror att publiken i Baku kommer att gilla den. ”Party for everybody” !!Jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Det finns så mycket jag avskyr med det här bidraget. Jag tycker absolut inte att det är gulligt med dessa tanter, utan jag ser det som ett patetiskt försök från Ryssland att försöka vinna Eurovision Song Contest. Hade dessa tanter sjungit en låt som de själva gjort i någon form av rysk folkmusik så hade jag köpt det och tyckt att det var charmigt och urgulligt. Men med tanke på att det är så många personer inblandade i låten och att de sjunger på engelska äcklar det mig. Det är rätt uppenbart att dessa damer inte har någon aning om vad de sjunger om ocj allt känns så påklistrat. Det känns som ett billigt och patetiskt sätt att få enkla röster av folk runt om i Europa. Detta kommer gå till final och det kommer komma högt upp i den samma. Det snackas också om att detta kan vara vinnarkandidat. Jag lovar här och nu att bojkotta Eurovision tillsvidare ifall Buranovskiye Babushki vinner Eurovision Song Contest 2012.Ingen har väl kunnat missa de ryska mormödrarna? De slog ut eurovisionsveteeranerna och förhandsfavoriterna Yulia Volkova (från tATu) & Dima Bilan som tävlade med ”Back to her future”. Det här kan bli livsfarligt i Baku. Jag tror på en topplacering. Till skillnad från min kära kollega Haris blir jag glad och varm inombords när jag ser de gulliga babuskorna ta ton. Charmigt, medryckande och gulligt är vad det är. Ryssland kommer ta sig till final utan tvekan, och väl där kan det räcka långt.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen