Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Moldavien 2011

Inför ESC Moldavien 2013 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Moldaviens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2012. Moldavien hade startnummer 17 av 18 i semifinal 1 och sedan startnummer 26 av 26 (sist ut) i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Moldaviens tidigare Eurovision-historik samt om deras representant för 2012. Därefter har vi gjort personliga omdömen och satt betyg, vilka har byggt på vad vi tyckt inför tävlingen och dess livesändningar.

 


Fakta


  • Antal framträdanden:
  • 7

  • Debutår:
  • 2005

  • Bästa placering:
  • 6:a (2005)

  • Sämsta placering:
  • 11:a i semifinal (2008)

  • Intressant fakta:
  • Tre av sex gånger som Moldavien har kvalat har landet tagit den tionde och sista kvalplatsen.


Vem tävlade för Moldavien 2012?

Pavel Parfeni som han egentligen heter är en moldavisk artist som var med i gruppen Sun Stroke Project som var med i Eurovision 2010 med låten Run Away. Dock utan Pasha, eftersom han lämnade gruppen 2009. Låten ”Run Away” slutade på en 22:a plats. Pavel ställde även upp förra året med låten Dorule som slutade på en tredje plats endast fyra poäng från första platsen. I år vann han på hemmaplan med låten ”Lautar” som han gjort tillsammans med Alex Bashovean.

Artist och bidrag valdes genom en nationell final.

 

Musikvideo

Så här såg Moldaviens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!

Notera att vår betygsskala är uppdelad i fem steg från noll (lägst) till fem (högst). De poäng som har gått att ge är 0, 1 , 2, 3, 4 eller 5 poäng.

 Jag har gillat Moldaviens bidrag de senaste åren och de här bidraget gör mig inte besviken. Låten växer ju mer man lyssnar på den och man vill bara hoppa upp och dansa. Hans engelska är inte den bästa alla gånger och det är det som drar ner betyget. Moldavien kommer nog ta den tionde och sista platsen som de brukar göra. =)En rätt trallvänlig låt från Moldavien. Det finns en positiv känsla genom hela låten tycker jag. Man blir på gott humör och rycks med i den positiva stämningen. Man kan klaga på hans dåliga engelska och det tänker jag också göra. Det finns partier i låten då man faktiskt inte förstår vad han sjunger trots att det är på engelska. Fast jag tror ändå det kommer räcka till en finalplats för Moldavien ännu en gång.På sina sju år i ESC har Moldavien bara missat finalen en enda gång (2008). Det är ett bra facit som jag tror håller i sig även i år. Deras nationella uttagning brukar ofta innehålla moderna låtar som faller mig i smaken, men i år tycker jag inte alls att den höll samma klass. Pasha var inte min personliga favorit till segern i den moldaviska uttagningen, men han fanns med på min topp tre, vilket räcker gott och väl för att jag ska gilla det här. Svängigt värre!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »