Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Italien 2011

Inför ESC Italien 2013 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Italiens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2012. Italien var direktkvalificerad till finalen där de hade startnummer 10 av 26.

Först ger vi en faktaöverblick om Italiens tidigare Eurovision-historik samt om deras representant för 2012. Därefter har vi gjort personliga omdömen och satt betyg, vilka har byggt på vad vi tyckt inför tävlingen och dess livesändningar.

 


Fakta


  • Antal framträdanden:
  • 38

  • Debutår:
  • 1956

  • Bästa placering:
  • 1:a (1964 & 1990)

  • Sämsta placering:
  • 17:e (1966)

  • Intressant fakta:
  • Italien deltog inte i ESC mellan åren 1998-2010; ett uppehåll på hela 13 år. Ifjol när man äntligen kom tillbaka igen blev man en del av de direktkvalificerade länderna som bytte namn till ”Big Five”.


Vem tävlade för Italien 2012?

Nina Zilli heter egentligen Maria Chiara Fraschetta och föddes den 2 februari 1980 i Piacenza, Italien. Hon flyttade till Irland som liten och det var där hon inledde sin musikaliska karriär. Sin första platta släppte hon 2009 och har sedan dess släppt ytterligare två skivor. Bidraget hon tävlar med i Eurovision 2012 heter ”L’amore è femmina (Out of Love)”, som har gjorts av Christian Rabb, Kristoffer Sjökvist, Frida Molander och Charlie Mason.

Artisten och bidraget har valts ut internt under San Remo-festivalen 2012.

 

Musikvideo

Så här såg Italiens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!

Notera att vår betygsskala är uppdelad i fem steg från noll (lägst) till fem (högst). De poäng som har gått att ge är 0, 1 , 2, 3, 4 eller 5 poäng.

 Italien som äntligen gjorde comeback förra året, fick en riktigt bra placering förra året då de slutade på en andra plats. I år har de en minst lika bra låt som förra året. En härlig låt som är lite gammalmodig i stilen men som svänger skönt. Jag tror som mina kollegor att det kommer att gå bra för Italien kanske rent utav en vinst?Det är något charmigt med denna låt. Det svänger rätt gött och jag älskar det ”gamla” med låten. Låten har en riktigt skön vibe och jag blir glad av den. Detta kan nog bli en riktig farlig utmanare till topplaceringarna. Kan tänka mig att det kommer bli en favorit hos de olika jurygrupperna.Det här kan mycket väl vara årets vinnare. Jag tror definitivt att Italien återigen får en bra placering. Bland de fem bästa skulle jag tippa på. Nina Zilli tillhör skaran artister som kan sjunga riktigt bra live. Från början hade de tänkt ställa upp med en ballad, men man bytte bidrag. Kanske var det ett klokt beslut, då årets tävling är full med ballader som kommer ta ut varandra. Tyvärr har jag inte fastnat för den här låten, utan tycker den känns rätt medioker. Men visst sticker den ut. De borde dock använt sig av enbart den italienska versionen och slopat den engelska texten.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen