Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Georgien 2011

Inför ESC Georgien 2013 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Georgiens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2012. Georgien hade startnummer 12 av 18 i semifinal 2. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Georgiens tidigare Eurovision-historik samt om deras representant för 2012. Därefter har vi gjort personliga omdömen och satt betyg, vilka har byggt på vad vi tyckt inför tävlingen och dess livesändningar.

 


Fakta


  • Antal framträdanden:
  • 4

  • Debutår:
  • 2007

  • Bästa placering:
  • 9:a (2010 & 2011)

  • Sämsta placering:
  • 12:a (2007)

  • Intressant fakta:
  • Georgiens bidrag diskades 2009 på grund av att man vägrade att ändra texten på deras vinnarbidrag.


Vem tävlade för Georgien 2012?

2012 representeras Georgien av artisten Anri Jokhadze med låten ”I’m A Joker”. På låtskrivarsidan står Bibi Kvachadze och Rusudan Chkhaidze.

Artist och bidrag valdes ut genom en nationell final.

 

Musikvideo

Så här såg Georgiens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!

Notera att vår betygsskala är uppdelad i fem steg från noll (lägst) till fem (högst). De poäng som har gått att ge är 0, 1 , 2, 3, 4 eller 5 poäng.

 Georgien.. inte så bra som Sean Banan hade uttryckt sig. Den här låten är verkligen inte bra. Jag förstår inte texten och det finns inget sammanhang i den heller. Jag hoppas och tror att Georgien bommar final. Det är bra för Sverige att Georgien är efter oss för då tycker de att Loreen var tio gånger bättre än denna dynga.Till att börja med vill jag säga att man hade några bra rocklåtar med i årets georgiska uttagning och man valde Anri. Där fanns en fantastisk låt av gruppen REMA som hette ”Feel Me” och är en av mina favoriter från årets alla uttagningar. Jag undrar verkligen hur folket i Georgien tänkte. Alltså det här är så fruktansvärt bedrövligt och dåligt. Texten har inget sammanhang och man hänger inte alls med där. Sedan består låten av en massa olika musikgenrer och man undrar bara hur de tänkte. Men jag måste vara ärlig och säga att jag alltid diggar med i refrängen till denna massaker. Men inte ens det kan rädda denna låten som av mig får en fet nolla. Den har ingen som helst chans i tävlingen dock.Det här är så provocerande dåligt. Kanske årets sämsta bidrag? Jag har inget mer att tillägga.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen