Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Cypern 2011

Inför ESC Cypern 2013 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Cyperns artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2012. Cypern hade startnummer 12 av 18 i semifinal 1 och sedan startnummer 8 av 26 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Cyperns tidigare Eurovision-historik samt om deras representant för 2012. Därefter har vi gjort personliga omdömen och satt betyg, vilka har byggt på vad vi tyckt inför tävlingen och dess livesändningar.

 


Fakta


  • Antal framträdanden:
  • 28

  • Debutår:
  • 1981

  • Bästa placering:
  • 5:a (1982, 1997 & 2004)

  • Sämsta placering:
  • 18:e i semifinal (2011)

  • Intressant fakta:
  • Cypern brukar nästan alltid ge Grekland 12 poäng. Sammanlagt har de gett Grekland hela 268 poäng. Spanien som är på andra plats har endast fått 103 poäng.


Vem tävlade för Cypern 2012?

18-åriga Ivi blev år 2009 känd för den stora publiken genom den grekiska upplagan av talang-progammet The X factor. Hon slutade på en sjätteplats i tävlingen. Efter hon åkt ut fick hon skivkontrakt av Sony. Hon har släppt flera singlar bland annat Agapi. Hon är känd i Grekland och en av hennes singlar har sålt guld.

Tävlingsbidraget ”La La Love” är gjort av Alex Papaconstantinou, Björn Djupström, Alexandra Zakka och Viktor Svensson.

Artisten valdes ut internt av TV-bolaget CyBC medan bidrag valdes ut genom en mindre nationell final.

 

Musikvideo

Så här såg Cyperns musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!

Notera att vår betygsskala är uppdelad i fem steg från noll (lägst) till fem (högst). De poäng som har gått att ge är 0, 1 , 2, 3, 4 eller 5 poäng.

 Tuggummipop, är vad jag skulle säga om någon frågade mig vad Cyperns låt var för genre. Låten är riktigt catshy och klämcheck och det dröjer inte länge förän den trallvänliga refrängen sätter sig. Det som är lite oroande är att Ivi bara mimade i den cypriotiska uttagningen. Det ska bli spännande att se om rösten håller även live.Jag går igång på det här. Det är faktiskt en rätt catchy låt som lätt fastnar i huvudet. Jag tycker Ivi är oerhört duktig och dessutom riktigt snygg. Jag hoppas på ett bra scenframträdande i Baku för jag förstår mig verkligen inte på musikvideon till den här låten. Även om jag tröttnat på upptempolåtar i Eurovision så blir jag tilltalat av detta. Jag är nästan säker på att Ivi kommer även stå i finalen och sjunga.Den här låten kommer garanterat att gå varm på klubbarna runt om i Europa. Modernt och snyggt och väldigt medryckande. Återigen är det svenskar som ligger bakom en låt som jag personligen tycker har vinnarpotential. Grannlandet Grekland har sänt liknande låtar de senaste åren och lyckats få bra placeringar. Nu är det hög tid att Cypern också får det.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »