Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Azerbajdzjan 2011

Inför ESC Azerbajdzjan 2013 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Azerbajdzjans artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2012. Azerbajdzjan var, tack vare sitt värdskap, direktkvalificerad till finalen där de hade startnummer 13 av 26.

Först ger vi en faktaöverblick om Azerbajdzjans tidigare Eurovision-historik samt om deras representant för 2012. Därefter har vi gjort personliga omdömen och satt betyg, vilka har byggt på vad vi tyckt inför tävlingen och dess livesändningar.

 


Fakta


  • Antal framträdanden:
  • 4

  • Debutår:
  • 2008

  • Bästa placering:
  • 1:a (2011)

  • Sämsta placering:
  • 8:a (2008)

  • Intressant fakta:
  • Sedan Azerbajdzjan debuterade i tävlingen har man alltid kommit topp 10, och ifjol tog man hem segern!


Vem tävlade för Azerbajdzjan 2012?

Sabina föddes den 2 december, 1979 i Baku, Azerbajdzjan. Hon studerade på Asaf Zeynally College of Music. Hon har deltagit i alla de nationella uttagningarna till Eurovision hemma i Azerbajdzjan, sedan deras debut 2008. Dock har hon aldrig lyckats få någon framskjuten placering – förrän nu. I en mycket omfattande nationell uttagning utsåg en expertjury Sabina till Azerbajdzjans representant på hemmaplan i Eurovision 2012.

Bidraget ”When The Music Dies”, som blir Sabinas tävlingsbidrag, valdes ut internt. Den svenska låtskrivarkvartetten Anders Bagge, Johan Kronlund, Sandra Bjurman och Stefan Örn står bakom text och musik.

 

Musikvideo

Så här såg Azerbajdzjans musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!

Notera att vår betygsskala är uppdelad i fem steg från noll (lägst) till fem (högst). De poäng som har gått att ge är 0, 1 , 2, 3, 4 eller 5 poäng.

 Tråkigt! Den här balladen är inget för mig. Den är kall, kall, kall för mig. Azerbajdzjan har ett väldigt bra facit med en 8:e plats som sämsta resultat. I år tror jag att de får deras sämsta placering.Azerbajdzjan har ännu en gång tagit till svensk hjälp när de ska tävla i Eurovision. Fast detta är nog det sämsta svenskarna har gett dem. Jag tycker detta är så tråkigt och blir riktigt besviken på värdlandet. Men har någon känsla att det kan gå rätt bra ändå. Det går alltid skapligt för värdlandet.Jag hade förväntat mig något inhemskt och etniskt från värdlandets sida, men så blev icke fallet. En helt okej, men lite småtrist soul-ballad bjuder de oss på i år. Jag börjar bli riktigt trött på att de alltid har med låtar i ESC som är gjorda av svenskar. Det brukar i regel hand gå hyfsat bra för värdländerna i ESC. Däremot tror jag att vi kan vara ganska så säkra på att Azerbajdzjan inte vinner två år i rad.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »