Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Ungern 2009

Inför ESC Ungern 2012 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Ungerns artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2011. Ungern hade startnummer 15 av 19 i semifinal 1 och sedan startnummer 5 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Ungerns representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Dïsseldorf i maj 2011.

 

Vem tävlade för Ungern 2011?

Katalin Wolf är en ungersk sångerska från staden Szentendre. Hon är född 1974 och har pga sin ålder fått kritik från ungersk press, då man anser att hon är för gammal för att tävla i Eurovision. Men det struntar Kati i och kommer till Düsseldorf med en av tävlingens bäst producerade låtar.

Så här såg Ungerns musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Här har vi ännu en fan-favorit på alla plan! Snygg schlagerpop på högsta nivå kan nog ge övriga utmanare smisk på fingrarna… Här hoppas jag på dramatiskt scenframträdande och mycket flirt med gaypubliken så kan vi mycket väl se en final från Ungern i maj nästa år.Ungern må ha årets kanske farligaste utmanare till segern, men jag kan ändå inte släppa den helt fantastiska ”Unsubstantial Blues” som framfördes 2007. Den är magisk och tillsammans med årets bidrag och NOX, 2005, det bästa de skickat. Ungern har kanske inte den mest lysande Eurovisionhistorien, men Budapest kan bli värd för tävlingen 2012 även om jag personligen inte hoppas på det.Ungern har verkligen dragit sig i kragen, årets bidrag är hästlängder bättre än deras föregående bidrag. Hur kan man inte gilla Kati Wolfs låt ”What About My Dreams”? Om inte denna låt tar sig till final beror det endast på att man röstar på sina grannländer, för Ungern förtjänar en plats i finalen.Ska man göra comeback i ESC, ska man göra det med pompa och ståt. Det lyckas Ungern verkligen med. Denna Kati Wolf är snarlik Celine Dion sångmässigt och har en snygg producerad uptempo discodänga som sitter som ett smäck. Helt klart det bästa Ungern har skickat sedan Nox 2005. Kan mycket väl bli årets vinnare av Eurovision Song Contest 2011. Min personliga favorit dessutom. Jag ser fram emot Budapest 2012.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »