Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Tyskland 2010

Inför ESC Tyskland 2012 »


INFÖR EUROVISION. Vi tycker till om Tysklands artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2011. Tyskland var, i och med sitt värdskap (men även som del av gruppen ”Big Five”), direktkvalificerad till finalen där de hade startnummer 16 av 25.

Det kan noteras att fjolårsvinnaren Lena Meyer-Landrut åter fick representera sitt hemland och denna gång på hemmaplan i Tyskland.

 

Musikvideo

Så här såg Tysklands musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Måste säga att det är en otrolig comeback för Lena! Låten är inte fullt lika bra som i fjol men det är också en helt annan typ av genre. Känns som ett av de starkaste korten på hemmaplan på många år! Go Lena!Tyskland har genom åren producerat mängder av bra bidrag, vilket nästan gjorde det omöjligt för mig att göra en lista. Landet har även vid bottenplaceringar ibland haft underhållande låtar och nummer. Därför blir jag inte förvånad att det just är Tyskland som slår historia genom att skicka den regerande mästarinnan för att tävla igen.Fjolårets vinnare Lena tävlar åter igen jag tycker det var ett mycket smart drag av Tyskland, för de kommer förmodligen inte att vinna igen. Jag menar att det skulle nog göra ont i Tysklands plånbok om de skulle hålla i Eurovision Song Contest nästa år också. Jag har dock blivit lite småförälskad i Lenas låt ”Taken By A Stranger”, fast min hypotes är följande:bottenplacering!Lena vann ifjol, men känns inte som någon vinnarkandidat i år igen. Låten är mystisk och lite småtrist enligt mig. Man blir nästan hypnotiserad av den här låten. Om det är positivt eller negativt lär visa sig.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen