Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Sverige 2010

Inför ESC Sverige 2012 »


INFÖR EUROVISION. Vi tycker till om Sveriges artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2011. Sverige hade startnummer 8 av 19 i semifinal 2 och sedan startnummer 7 av 25 i finalen.

 

Musikvideo

Så här såg Sveriges musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Måste vara lite opartisk men Eric ÄR en bra artist som kan gå långt. Hoppas bara han klarar av trycket och kan leverera lika snyggt som i MF. Konkurrensen är hård, men någon bottenplacering ska vi nog slippa.Jag älskar verkligen den gamla hederliga svenska schlagern från 70, 80 och 90-talet. Det var det jag lyssnade på som litet flyktingbarn i Sverige och fastnade för det. Jag gillar Eric Saades låt, mer än vad jag gillar honom. Den är modern, den svänger och den sätter sig. Får man dessutom till ett bra scenframträdande kan det vara ett framgångsrecept.Tycker det är lite för mycket dagisnivå över låten. Eric är duktig på scen och jag hoppas såklart att det går bra för Sverige. Final är givet.Jag håller tummarna att det ska gå bra för oss i år. Att vi når final förutsätter jag. Har alltid tyckt om ”Popular” och tycker det var ett solklart val att skicka till ESC. Eric är både snygg, har en catchy låt och ett snyggt scennummer med dans och krossad glasbur. Heja Sverige!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen