Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Slovakien 2010

Inför ESC Slovakien 2012 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Slovakiens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2011. Slovakien hade startnummer 5 av 19 i semifinal 2. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Slovakiens representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Dïsseldorf i maj 2011.

 

Vem tävlade för Slovakien 2011?

De slovakiska tvillingarna Daniela och Veronika Nízlová föddes den 15 maj 1986 i Hronský Beňadik, Slovakien. De har varit med i Eurovision Song Contest en gång tidigare, men som bakgrundsdansare till Tereza Kerndlová från Tjeckien år 2008.

Så här såg Slovakiens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Tycker det doftar modernt och jag tror de sjunger grymt live. Känns lite kul med två tvillingpar i tävlingen å båda levererar ganska olika genrer. Det är bra, tror på final men sedan kan det gå hur som helst.Har inte mycket att säga om Slovakien. Förstår varför de valt att inte delta så ofta. Skärp er eller var inte med alls!Första gången jag lyssnade på Slovakiens låt fastnade jag för den direkt, men nu känns den bara tråkig och den kommer definitivt att hamna i Azerbaidjans skugga. Det är en fin mainstream-ballad, man märker verkligen att det är en svensk som har skrivit denna låt. ”I’m Still Alive” kan jämföras med Janet Leons låt ”Let It Go” och Alicia Keys låt ”No one”.Gulligt tvillingpar med en otroligt tråkig och enformig låt. Jag instämmer med Haris, antingen ställer ni upp med något som är bra eller inte alls. Det blir ingen final i år heller för Slovakien, som säkerligen står över nästa år.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen