Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Serbien 2010

Inför ESC Serbien 2012 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Serbiens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2011. Serbien hade startnummer 6 av 19 i semifinal 1 och sedan startnummer 24 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Serbiens representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Dïsseldorf i maj 2011.

 

Vem tävlade för Serbien 2011?

”Nina” eller Danica Radojicic som är hennes riktiga namn, föddes i Belgrad 1989. När hon var sex år gammal började hon på musikskola där hon utvecklade både solosång och pianokunskaper. Hennes musikaliska influenser är Muse och Duffy samt andra musiker av pop och alternativa genrer.

Så här såg Serbiens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Jag hör bara skåpmat och det är inte av den bästa sorten. Ska man flirta med lite äldre soul-funk-genrer eller annat får man göra det med finess! Hon sjunger bra i alla fall vilket höjer bidraget, men saknar edge som Serbien brukar bjuda på. Well, godkänd men inte mer!Vilka låtar vi har fått från detta land. Två av de bästa balladerna någonsin i ”Lane Moje” och ”Molitva” tävlade för detta land. I år är man inte i närheten så bra. Det är mycket historia och skandaler bakom deras deltagande i Eurovisionen, både politiskt och tävlingsmässigt. Men denna gången har allt bråk hamnat åt sidan. Serbien är här, för att åka hem igen.Ingen av Serbiens låtar faller mig i smaken och årets bidrag känns lite…färgglatt. Det är egentligen inget fel på låten, men Ninas låt ”Caroban” är inget mig. Det är jazzigt och jag blir lite glad av låten, men det är ESC 2011 och inte ESC 1975. Hur det går för Serbien är svårt att säga, men ESC kommer inte hållas i Serbien, det är en sak som är säker.Jag är besviken på Serbien i år. De brukar leverera antingen pompösa balkanballader eller något charmigt. I år tycker jag inte så är fallet. En slätstruken och svårfångad 60-tals influerad låt vars melodi inte lyckas fastna hur många gånger man än lyssnar. Det blir ingen final för Serbien i år skulle jag tro. De har bara missat finalen en gång tidigare (2009), men jag skulle bli väldigt förvånad om man tar sig dit i år.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen