Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Schweiz 2010

Inför ESC Schweiz 2012 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Schweiz’ artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2011. Schweiz hade startnummer 8 av 19 i semifinal 1 och sedan startnummer 13 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Schweizs representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Dïsseldorf i maj 2011.

 

Vem tävlade för Schweiz 2011?

Anna föddes 1987 i staden Bern i Schweiz. Hon är utav både schweizisk och polsk härkomst. Anna är för nävarande ledsångerska i pop-soul trion Anna Claire.

Så här såg Schweizs musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Ganska menlöst och tråkigt från ett land som brukar våga. Kanske blir roligare live än man tror men frågan är om man kvalar till final på nåt så mjäkigt? Iofs floppade man med en mycket bra låt förra året och därmed vill gå försiktigare fram, något jag tycker är synd.Schweiz har inte vunnit tävlingen sedan året då jag föddes, 1988. Då var det megastjärnan Céline Dion som tog hem tävlingen för landet. Sedan dess har det varit platt fall för landet med i stort sett bara bottennapp. Endast 1993, då Annie Cotton tog en tredje plats, samt 2005 då Vanilla Nijna tog en åttonde plats har landet nått höga placeringar. Sedan det nya tävlingsupplägget kom med semifinaler så har Schweiz inte ens tagit sig till final en enda gång. Tyvärr tror jag inte deras möjligheter är så bra i år heller.Schweiz har skickat en del suveränt bra bidrag, medans en del har varit sämre. Årets Bidrag är lite ljummet, det händer inte speciellt mycket. Vet inte om jag ska hissa eller dissa Annas låt ”In Love For A While”. Vi får helt enkelt se vad Europa tycker om Schweiz bidrag.Schweiz blev först ut av alla länder med att presentera sitt bidrag till Tyskland. Man genomförde sin nationella final redan den 11:e december. Valet föll på den söta lilla Anna Rossinelli och hennes In love for a while. En lugn och fin låt hela vägen. Perfekt för avslappning och visst får man vår/sommarvibbar av låten. Trevligt, mysigt och till final skulle jag tro. Den äldre generationen lär avguda det här starkt.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »