Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Inför ESC San Marino 2012 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar San Marinos artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2011. San Marino hade startnummer 12 av 19 i semifinal 1. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om San Marinos representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Dïsseldorf i maj 2011.

 

Vem tävlade för San Marino 2011?

Sångerskan bakom artistnamnet Senit heter egentligen Senhit Zadik Zadik. Hon föddes i den italienska staden Bologna 1979 utav eritreanska föräldrar. Hennes musikkarriär ledde henne till andra länder runt om i Europa där hon deltog i musikaler som Fame, Lejonkungen och Hair. År 2002 återvände hon till Italien och 2006 kom deburalbumet Senit. Året därpå släppte hon sitt andra album, Un tesoro é necessariamente nascosto. År 2009 släppte hon tredje och senaste album, So high med låtar på engelska, däribland singlarna Work hard och Party on the dance floor.

Så här såg San Marinos musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!För sin storlek känns som man satsar stort på tävlingen. Kanske ser man det som ett billigt sätt att marknadsföra sin nation? Låten är ganska oförarglig och lär nog glömmas bort lite på vägen, men är inte för den skull dålig på något sätt. Tvärt om! Känns välskrivet, välproducerat och en bra sångerska desutom! Men som sagt, kanske lite väl slätstruken?Finns inte så mycket man kan säga om San Marino egentligen. Ett av världens minsta länder ställer upp i tävlingen för andra gången bara. 2008 gjorde man debut och slutade sist. Jag är bland de väldigt få som faktiskt gillade bandet Miodio och deras låt ”Complice”. Denna gången skickar men en riktigt duktig sångerska och en rätt fin låt, men det är omöjligt att säga hur det kommer gå. Jag tror låten kan försvinna lite.Det är alltid roligt med nya länder som vill vara med i Eurovision Song Contest. Det är andra gången San Marino är med och tävlar och denna gången skickar de en jazzig, lugn låt. Jag varken hissa eller dissa låten, den är inte dålig, men det är inte bra heller. Jag tror att San Marino kan överaska oss och skicka en megalåt i framtiden.En jazzig ballad som känns som rena sömnpillret enligt mig. Sångerskan Senit är det absolut inget fel på, men själva låten känns varken upplyftande eller intressant. Men den har något som gör den vacker och lyssningsbar ändå. Någon final blir det inte.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen