Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Ryssland 2010

Inför ESC Ryssland 2012 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Rysslands artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2011. Ryssland hade startnummer 7 av 19 i semifinal 1 och sedan startnummer 10 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Rysslands representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Dïsseldorf i maj 2011.

 

Vem tävlade för Ryssland 2011?

Alexej föddes 1988 i Tula, Ryssland. Han är både sångare och skådespelare i hemlandet. Två gånger tidigare, 2008 och 2009, försökte Alexej vinna den ryska uttagningen för att få representera sitt land i Eurovision Song Contest. Han misslyckades dock båda gångerna. I år hade man ingen tävling i Ryssland utan man lät den svenska låtskrivaren RedOne skriva en låt specifikt för Alexej. I Düsseldorf kommer han använda artistnamnet Alex Sparrow.

Så här såg Rysslands musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Ryssland har de senaste åren storsatsat på tävlingen och bjöd 2009 på ett av de mäktigaste Eurovision-finalerna någonsin. I år tar man hjälp av Red One som lyckas ganska bra med att sy ihop en snygg poplåt framförd av en pudding. Brukar ju fungera ganska hyffsat. Tror dock inte på vinst, men tio i topp – alla gånger!Ryssland har verkligen blandat och gett i den här tävlingen. Ibland skickar man otroligt bra låtar och ibland rent ut sagt kassa. Men de senare åren har Ryssland blivit en stormakt i tävlingen och man ska alltid hålla ett öga på deras bidrag.Jag håller med min kollega Haris, Ryssland har skickat både bra och dåliga låter genom åren. Jag gillade verkligen Serebo som tävlade för ryssland år 2007. Ryssland skicka en ung kille detta året med en ”Red One” producerat låt. Om jag inte minns fel har Alexej utalat sig om att hans låt knäcker alla andra i årets tävling och det kan jag inte hålla me dom. Låten ”Get You” är en platt låt som inte kan jämföras med Lady Gagas ”Red One” producerade låtar, de är i helt olika ligor. Vi kommer förmodligen inte behöva åka till Moskva för att se tävlingen nästa år.Ryssland är självskrivna till finalen år efter år. Jag får lite Magnus Carlsson-vibbar av den här sångaren och låten. Det är en snygg poplåt, men känns en aning slätstruken. Dock får man otroliga dansvibbar av den. Hur som helst tror jag den kommer komma högt i årets Eurovison, dock ingen vinnare.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »