Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Rumänien 2010

Inför ESC Rumänien 2012 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Rumäniens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2011. Rumänien hade startnummer 14 av 19 i semifinal 2 och sedan startnummer 17 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Rumäniens representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Dïsseldorf i maj 2011.

 

Vem tävlade för Rumänien 2011?

Hotel FM är ett rumänskt band, bildat 2005. Bandet har haft konserter i flera städer i bland annat Rumänien och Tyskland. Under våren 2006 släppte gruppen en promo-CD. Hotel FM deltog i den rumänska uttagningen till Eurovision Song Contest för första gången år 2010. Man slutade då på en tionde plats med låten ”Come as One”.

Så här såg Rumäniens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Trallvänligt men ack så förutsägbart. Det här ligger på gränsen till om det kan gå vidare till final eller inte. Känns ganska mossigt och inte alls 2011 men samtidigt lite gulligt.De senaste 10 åren har Rumänien alltid skickat ett bra bidrag och det gör de faktiskt i år också. En av mina all-time favoriter, ”Tornero”, kommer från Rumänien. Hotel FM bjuder på en riktigt bra låt, men frågan är ifall den kommer gå hem hos Europa.Jag vet inte riktigt vad jag tycker om Rumäniens bidrag detta året, det är en skön låt, men det känns inte så nytt och fräscht som det borde göra. Jag är nästan 99% säker på att Rumänien inte tar sig till final, tyvärr!Rumänien levererar en snygg popschlager som känns väldigt mycket 90-tal och frontsångaren är väldigt lik Måns Zelmerlöv. ”Change” är uppiggande att lyssna på och påminner om Danmarks bidrag 2008, All night long. Jag tror den här radiovänliga låten kan göra bra ifrån sig i Düsseldorf. Kanske räcker det hela vägen till final?

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen